search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:43
MENU CLOSE

«Δεν απαντούσαν στα προβλήματα, έψαχναν απουσίες»

18.10.2013 21:00
«Δεν απαντούσαν στα προβλήματα, έψαχναν απουσίες» - Media

Για επικοινωνιακά παιχνίδια κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, αναφορικά με την επίσκεψη επιθεωρητών του υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Πέμπτης και τα γεγονότα που ακολούθησαν.

 
Για επικοινωνιακά παιχνίδια κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, αναφορικά με την επίσκεψη επιθεωρητών του υπουργείου Υγείας το απόγευμα της Πέμπτης και τα γεγονότα που ακολούθησαν.
 
Όπως ανέφερε στο «Π» ο Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Κέρκυρας, Αντώνης Γεωργόπουλος, ενώ εξαρχής οι εργαζόμενοι ανέφεραν στους επιθεωρητές τα δεκάδες προβλήματα του νοσοκομείου και τις τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές και αναλώσιμα, το μόνο για το οποίο εκείνοι έδειξαν ενδιαφέρον ήταν να ελέγξουν αν το ελλιπέστατο προσωπικό ήταν παρόν.
 
«Δεν απαντούσαν στα προβλήματα, έψαχναν απουσίες», σημείωσε ο κ. Γεωργόπουλος. 
 
Διέψευσε κατηγορηματικά τις καταγγελίες του υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος μιλώντας στο ΣΚΑΪ είπε ότι «εξεγέρθηκαν οι συνδικαλιστές, απείλησαν με βιαιοπραγίες τους ελεγκτές, τους εμπόδισαν να συνεχίσουν τον έλεγχο τους και τους εγκλώβισαν σε ένα σημείο του νοσοκομείου».
 
«Δεν σπρώξαμε, δεν προπηλακίσαμε, δεν εγκλωβίσαμε», είπε. Υπήρξαν απλώς διαμαρτυρίες από τους εργαζομένους του νοσοκομείου αλλά και πολίτες επειδή ήταν εμφανές ότι σκοπός του ελέγχου δεν ήταν να καταγραφούν τα προβλήματα του νοσοκομείου αλλά να στηθεί ένα επικοινωνιακό παιχνίδι ώστε ο υπουργός Υγείας να «κουνάει το δάχτυλο» στους γιατρούς.
 
Οι επιθεωρητές έμειναν κλεισμένοι στο γραφείο του διοικητικού διευθυντή, συζητώντας ήρεμα επί ώρες με τον διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων εργαζομένων.
 
«Ήμουν παρών στη συζήτηση άρα δεν γίνεται να τους είχαμε εγκλωβίσει!», μας είπε ο κ. Γεωργόπουλος.
 
Στο μεταξύ έξω από την αίθουσα είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι του νοσοκομείου και πολίτες που ζητούσαν να μη συνεχιστεί ο έλεγχος, θεωρώντας ότι πρόκειται για κοροϊδία. Ο ίδιος ο κ. Γεωργόπουλος, όπως αναφέρει, ζήτησε από τους επιθεωρητές να μη συνεχίσουν τον έλεγχο για να αποφευχθούν εντάσεις.
 
Ωστόσο οι επιθεωρητές επέμεναν. Εκλήθη εισαγγελέας και στο νοσοκομείο έφτασε αστυνομική δύναμη 10-12 ατόμων, με των οποίων τη συνοδεία συνεχίστηκε ο έλεγχος στις κλινικές που είχαν μείνει.
 
Ακόμα και τότε, όπως λέει ο κ. Γεωργόπουλος, οι επιθεωρητές δεν κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι υπέστησαν βιαιοπραγίες, απειλήθηκαν ή κλείστηκαν σε κάποιο δωμάτιο από τους εργαζόμενους.
 
Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών χαρακτήρισε «ελεεινή» την εικόνα του ελέγχου από τους επιθεωρητές υπό την προστασία της αστυνομίας.
 
Αναφορικά με τις διώξεις εναντίον συνδικαλιστών του νοσοκομείου που προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο κ. Γεωργόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για κινήσεις που εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της επίθεσης στο συνδικαλισμό και τρομοκράτησης των εργαζομένων.Μας αντιμετώπισαν σαν να είμαστε «εγκληματίες» ή «χρυσαυγίτες», είπε.
 
Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Ήδη έχει κυκλοφορήσει και διανέμεται κείμενο με τα γεγονότα όπως τα έζησαν οι εργαζόμενοι, ενώ σήμερα προχώρησαν σε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Σκούρτη. Σύντομα θα προχωρήσουν σε συλλογή υπογραφών, ενώ δεν αποκλείονται και απεργιακές κινητοποιήσεις.
 
Τραγικές οι ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές
 
Σύμφωνα με όσα είπε στο «Π» ο κ. Γεωργόπουλος, οι ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο αγγίζουν το 40% για τους γιατρούς και το 60% για τους νοσηλευτές. Συνολικά λείπουν περίπου 400-500 άτομα από το νοσοκομείο.
 
Η κατάσταση αυτή αναγκάζει τους εργαζόμενους να βγάζουν «διπλάσια δουλειά», ενώ δημιουργεί κινδύνους και για τους περισσότερους από 100.000 κατοίκους του νησιού, καθώς και χιλιάδες τουρίστες, που εξυπηρετούνται από το νοσοκομείο.
 
Ενδεικτικά ο κ. Γεωργόπουλος αναφέρθηκε στη νευρολογική κλινική, όπου γυναίκες και άντρες νοσηλεύονται στον ίδιο χώρο, αλλά και στην παιδιατρική που η ίδια νοσηλεύτρια  φροντίζει περιστατικά σηψαιμίας και μηνιγγίτιδας αλλά και μικρά παιδιά.
 
Ωστόσο για όλα αυτά «οι επιθεωρητές δεν απάντησαν ποτέ, ούτε τα κατέγραψαν».
 
 
 
 
 
 
                                           

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48