search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 02:00
MENU CLOSE

Με τα… καντήλια τα βάζει ο ΣΔΟΕ!

18.10.2013 17:59
Με τα... καντήλια τα βάζει ο ΣΔΟΕ!
 - Media

Εντολή στο ΣΔΟΕ να διερευνήσει την παράνομη δραστηριότητα των γυναικών που ασχολούνται με το άναμα των καντηλιών στο Κοιμητήριο «Κούκος», δόθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου.

Εντολή στο ΣΔΟΕ να διερευνήσει την παράνομη δραστηριότητα των γυναικών που ασχολούνται με το άναμα των καντηλιών στο Κοιμητήριο «Κούκος», δόθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου.
 
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Διεύθυνσης Κοιμητηρίων Χαρ. Τσαμπάζη η παραπάνω δικαστική εξέλιξη είναι συνυφασμένη με τις μηνύσεις που είχαν κατατεθεί την περασμένη άνοιξη σε βάρος τριών γυναικών που είχαν συλληφθεί να ανάβουν παράνομα τα καντήλια μέσα στο κεντρικό Κοιμητήριο του Βόλου.
 
Προς τις τρεις γυναίκες υπήρξε προτροπή από τους υπεύθυνους του Κοιμητηρίου να σταματήσουν την παράνομη δραστηριότητά τους, ωστόσο αυτές συνέχισαν, όπως λέει ο κ. Τσαμπάζης, απτόητες το έργο τους. Μετά τα παραπάνω, προσθέτει, εξαναγκαστήκαμε να υποβάλουμε μηνύσεις σε βάρος τους, με τις μηνυόμενες να καταθέτουν σχετικά στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Ιωνίας, το οποίο με τη σειρά του διαβίβασε το φάκελο της δικογραφίας στην Εισαγγελία.
 
Ο κ. Τσαμπάζης σημειώνει ακόμη ότι με την παράνομη αφή καντηλιών ασχολούνται παράνομα έξι συνολικά γυναίκες, από τις οποίες μόνον οι τρεις έχουν εντοπιστεί, καθώς οι άλλες τρεις, όπως σημειώνει εισέρχονται στο χώρο σε ώρες που δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτές. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος των Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου – Νέας Ιωνίας και Αισωνίας, εκτιμά ότι ο Δήμος Βόλου χάνει σε μηνιαία βάση σημαντικά έσοδα, καθώς το κόστος αφής των καντηλιών είναι 25 ευρώ το μήνα. Θα πρέπει ο Δήμος, όπως λέει, να διασφαλίσει τα συμφέροντά του.
 
Για το σκοπό αυτό, όπως σημειώνει, ο Δήμος θα πρέπει να ασκήσει με δική του ευθύνη τη συγκεκριμένη εργασία. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως προσθέτει, θα πρέπει να αναθέσει τις σχετικές εργασίες σε ιδιώτη – εργολάβο, όπως έκανε μέχρι πέρυσι και από τον οποίο ο Δήμος Βόλου εισέπραττε 12 ευρώ το μήνα ανά τάφο. Η εργολαβία με τον ιδιώτη έχει λήξει και πλέον ο Δήμος καλείται να αποφασίσει με ποιο τρόπο θα εκτελέσει εφεξής τις σχετικές εργασίες
 
Σημειώνεται πως στον Κούκο αυτή τη στιγμή υπάρχουν 5.500 συνολικά τάφοι και εκτιμάται ότι οι μηνιαίες απώλειες εσόδων για το Δήμο Βόλου μπορούν να φτάνουν ακόμη και τα 15.000 ευρώ το μήνα. Πολλά όμως και αφορολόγητα είναι και τα έσοδα που ενθυλακώνουν οι γυναίκες που ασχολούνται παράνομα με την αφή καντηλιών, καθώς και αυτές, όπως και ο εργολάβος, εισπράττουν 25 ευρώ το μήνα. Όπως διευκρινίζει ο υπεύθυνος για τα Κοιμητήρια του Δήμου Βόλου, δυνατότητα αφής καντηλιών έχουν μόνον οι συγγενείς α’ βαθμού του νεκρού.
 
Σημειώνεται πως στο κεντρικό Κοιμητήριο Κούκος υπάρχει φύλακας ο οποίος εκτελεί και χρέη νυκτοφύλακα. Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα ένα ζευγάρι, ελληνικής καταγωγής, επιχείρησε να υπερβεί τον εξωτερικό τοίχο του Κοιμητηρίου και να εισέλθει μέσα στο χώρο. Ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από το νυκτοφύλακα που με τη σειρά του ειδοποίησε την Αστυνομία η οποία και τους συνέλαβε.
 
Ο κ. Τσαμπάζης σημειώνει ότι τόσο στις γυναίκες που ασχολούνται παράνομα με την αφή των καντηλιών, όσο και σε αυτούς που κατά καιρούς επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στο χώρο, θα πρέπει να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι για τις κλοπές καντηλιών και λοιπών ειδών που καταγγέλλονται συχνά – πυκνά από τους συγγενείς των νεκρών.
 
Εξάλλου, τέσσερα ανεκμετάλλευτα μαγαζιά στον «Κούκο» βγαίνουν σε δημοπρασία. Πρόκειται για καταστήματα των 40 τετραγωνικών και οι προκηρύξεις θα έχουν τιμή εκκίνησης τα 600 ευρώ. Σχετική απόφαση θα λάβει η οικονομική επιτροπή του δήμου Βόλου που συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα. Στον Κούκο νοικιάζεται προς 600 ευρώ το μήνα μόνο ένα κατάστημα από τα πέντε Τα τέσσερα καταστήματα έχουν μείνει ξενοίκιαστα τον τελευταίο χρόνο, ενώ ενδιαφέρον να μετέχουν στις νέες δημοπρασίες, έχουν δείξει δύο ιδιώτες.
 
πηγή: taxydromos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39