search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:48
MENU CLOSE

Ασταμάτητος…

19.10.2013 18:27
Ασταμάτητος... - Media

 Δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη ο Πλατανιάς αφού ηττήθηκε με 1-4 από τον (κακό) Ολυμπιακό, καταρρέοντας από το 66ο λεπτό και μετά. Χωρίς να πείσουν οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μία ακόμα ευρεία νίκη

 Δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη ο Πλατανιάς αφού ηττήθηκε με 1-4 από τον (κακό) Ολυμπιακό, καταρρέοντας από το 66ο λεπτό και μετά. Χωρίς να πείσουν οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μία ακόμα ευρεία νίκη και προελαύνουν στη κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λιγκ. Με την σωστή χρήση των στημένων φάσεων ΠΑΟΚ και Ατρόμητος επικράτησαν των Αστέρα Τρίπολης και Λεβαδειακού αντίστοιχα.
 
Αναλυτικά οι αγώνες του Σαββάτου:

Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-4

66 λεπτά κατάφερε να θέσει εν αμφιβόλω ο Πλατανιάς την παντοδυναμία φέτος του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα με αποτέλεσμα στο τέλος να μετρήσει… τέσσερα τεμάχια, σε ένα αποτέλεσμα που αποτελεί μαγική εικόνα, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» τα χρειάστηκαν αρκετά απέναντι στους Κρητικούς.

Ο Πλατανιάς με το γκολ του Τόρες από το 2ο λεπτό έδειχνε έτοιμος να κάνει τη ζημιά στους «ερυθρόλευκους», που δεν μπορούσαν με τίποτα να σπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των Κρητικών.

Η είσοδος των Κάμπελ, Ντομίνγκεζ και Μανιάτη στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και η πίεση που άρχισαν να νιώθουν οι παίκτες του Ολυμπιακού, βλέποντας το χρόνο να λιγοστεύει, έφεραν την αντίδραση και τα… πάνω κάτω στο ματς.

Το αυτογκόλ του Φερνάντες έφερε το ματς στα ίσια στο 66’ και δύο λεπτά μετά ο Μήτρογλου ολοκλήρωσε την ανατροπή. Ταφόπλακα στις ελπίδες του Πλατανιά για κάτι θετικό έβαλε ο Σαβίολα που έκανε το 3-1 στο 73’. Το τελικό 4-1 έγραψε ο Βάις στο 87’.

Ο Ολυμπιακός με αυτό τον τρόπο διατήρησε τη διαφορά των τριών βαθμών από τον ΠΑΟΚ και στρέφεται πλέον στο παιχνίδι με τη Μπενφίκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλά είναι τα παράπονα των γηπεδούχων από τον διαιτητή Αμπάρκιολη, ο οποίος αν και δεν έκανε το μεγάλο λάθος έδωσε όλα τα… σπόρια στους Πειραιώτες.


 
Πλατανιάς (Ουζουνίδης): Γεωργαλλίδης, Ραφαέλ, Φαϊσκα, Φερνάντες, Ζουμπουλάκης, Αγκιλέρα, Τετέ (77' Μπεριάν), Στόλερ, Μπέλιτς (88' Πόποβιτς), Μοράλ (64' Γουνδουλάκης), Τόρες.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Αβ. Παπαδόπουλος (64' Μανιάτης), Μανωλάς, Παπάζογλου, Εντινγκά (46' Κάμπελ), Σάμαρης, Βάις, Φουστέρ (46' Ντομίνγκες), Σαβιόλα, Μήτρογλου.

 
ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0

Με δύο κεφαλιές του Μιγκέλ Βίτορ, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, καταφέρνοντας να παραμείνει σε απόσταση βολής από την κορυφή της Σούπερ Λίγκας, έπειτα από 8 αγωνιστικές.

Χωρίς να παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο ο «Δικέφαλος» του Βορρά έφτασε στο 4ο «τρίποντο» σε ισάριθμα παιχνίδια μέσα στην Τούμπα, διατηρώντας το απόλυτο στην έδρα του.  

Οι Αρκάδες μπήκαν πολύ καλύτερα από τους γηπεδούχους στο ματς και δεν απειλήθηκαν καθόλου στο πρώτο 20 λεπτο. Με το πέρασμα των λεπτών ο ΠΑΟΚ άρχισε να βρίσκει ρυθμό, όμως του έλειψε η τελική προσπάθεια. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Μιγκέλ Βίτορ, που έδιωξε το βάρος από τα πόδια της ομάδας του με κεφαλιά που κατέληξε στα δίχτυα του Ερνάντεζ στο 40’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Στοχ.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος, πίεσε ψηλά τους παίκτες του Αστέρα και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Τα πάντα τελείωσαν στο 57΄, όταν μετά από φάουλ του Λίνο, ο Μιγκέλ Βίτορ εκμεταλλεύτηκε γι' άλλη μια φορά την αδράνεια των αμυντικών του Αστέρα και με νέα κεφαλιά έκανε το 2-0. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε, με την πελοποννησιακή ομάδα να προσπαθεί αλλά να μην μπορεί να αντιδράσει και τους Θεσσαλονικείς να κρατούν δυνάμεις ενόψει του αγώνα της προσεχούς Πέμπτης με τη Μακάμπι Χάιφα, για την 3η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ.

Πλέον, η ομάδα του Στέφενς έφτασε τους 19 βαθμούς έπειτα από 8 αγωνιστικές και κυνηγάει κατά πόδας τον Ολυμπιακό. Από την άλλη πλευρά, ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε στην 6η θέση με 10.


 
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Λίνο, Κίτσιου (69’ Τζαβέλλας), Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Νίνης, Στοχ, Αθανασιάδης (85’ Νέτσιντ), Σαλπιγγίδης (72’ Λούκας)

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Ναβάρο, Γκοϊάν, Πιπίνης, Κουρμπέλης (59’ Κάφα), Ουσέρο, Εντό (74’ Χουάνμα), Ουρτάδο (68’ Καράσκο), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες, Σέτι
 
 
Ατρόμητος-Λεβαδειακός 3-0

Χωρίς να συναντήσει κανένα απολύτως πρόβλημα ο Ατρόμητος επικράτησε 3-0 του Λεβαδειακού στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Η ομάδα του Περιστερίου ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς στα πρώτα 15 λεπτά. Στο διάστημα αυτό πέτυχε δύο γκολ-καρμπόν, με τους Ιγκλέσιας και Λαζαρίδη (12΄ και 14΄) να εκμεταλλεύονται ασίστ του MVP της αναμέτρησης Χαβιέρ Ούμπιντες, με αποτέλεσμα στη συνέχεια της αναμέτρησης να παίξει χωρίς άγχος και να φτάσει άνετα στο «τρίποντο».

Εμφανής η απουσία προπονητή από τον πάγκο των Βοιωτών. Η αποχώρηση του Τάκη Λεμονή, σε συνδυασμό με τη μη πρόσληψη έμπειρου τεχνικού μέχρι τώρα, δεν επέτρεψε στους «πράσινους» να διεκδικήσουν κάτι καλό στο Περιστέρι. Χαρακτηριστικό της εικόνας του Λεβαδειακού, είναι ότι δημιούργησε την πρώτη υποψία ευκαιρίας στο 56’ (σουτ του Μάντζιου) ενώ ο δείκτης του σκορ θα μπορούσε να είχε ξεφύγει σε επικίνδυνα επίπεδα αν οι Ναπολεόνι και Παπαδόπουλος ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια.

Παρά τις αρκετές χαμένες ευκαιρίες ο Ιταλός κατάφερε να βρει δίχτυα στο 76’ και να διαμορφώσει το τελικό 3-0. Έτσι, οι Περιστεριώτες έπιασαν την 3η θέση με 14 βαθμούς ενώ οι Βοιωτοί έμειναν στους 8 και την 11η.


 
Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Σηφάκης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Καραγκούνης (77’ Πίτου Γκαρσία), Ούμπιντες (84’ Καραμάνος), Δημούτσος, Ναπολεόνι, Παπαδόπουλος (70’ Μπρίτο)

Λεβαδειακός (Γρηγόρης Φαράντος): Πρζιρόβσκι, Μουλόπουλος, Μάγκας, Λυκογιάννης (67’ Νικολακάκης), Μανόλο, Λαμπρόπουλος, Κονέ, Ορτέγκα (45’ Μπούστο), Μάρτινς, Μάντζιος, Κάντζι (81’ Βασιλείου)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:41