search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:14
MENU CLOSE

Α. Τσίπρας: «Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη ανατροπή έχει αρχίσει»

20.10.2013 10:23
Α. Τσίπρας: «Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη ανατροπή έχει αρχίσει»
 - Media

Τη βεβαιότητα ότι «η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη ανατροπή έχει αρχίσει» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στην κεντρική επιτροπή του κόμματος.


Τη βεβαιότητα ότι «η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη ανατροπή έχει αρχίσει» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στην κεντρική επιτροπή του κόμματος. Παράλληλα, έκανε λόγο για σαρωτικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό και τους συσχετισμούς.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε για πρώτη φορά δημόσια στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την υποψηφιοτητά του για τη θέση του προέδρου της Κομισσιόν, τονίζοντας ότι η πρόταση αυτή είναι τιμητική για τον ίδιο, αλλά κυρίως δικαιώνει πολιτικά, ηθικά και ιδεολογικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα δώσουμε τον αγώνα στην Ελλάδα για λογαριασμό όλης της Ευρώπης για να αλλάξουν οι συσχετισμοί» και να συγκροτηθεί ένα μέτωπο κατά των πολιτικών λιτότητας, είπε.

Σε εκτενή ανάλυσή του για την κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι η αδυναμία της να πείσει τον ελληνικό λαό για νέα μέτρα, την κάνει ολοένα και πιο αυταρχική, όλο και πιο επικίνδυνη και για τον λαό και για την δημοκρατία. Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει με μέσα ειρηνικά, δημοκρατικά, με σεβασμό στο σύνταγμα να αλλάξει τα δεδομένα, για περισσότερη δημοκρατία και ελευθερία. Είμαστε η πιο μεγάλη και αξιόπιστη δύναμη ομαλότητας, είπε ο κ. Τσίπρας και δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του θα διαφυλάξει την δημοκρατία ως κόρη οφθαλμού όπως πάντα έκανε η αριστερά στην Ελλάδα και μάλιστα σε πολύ δύσκολες στιγμές.

«Και την δημοκρατία θα προστατεύσουμε και ομαλότητα θα διαφυλάξουμε», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει βρόμικο πόλεμο εναντίον όσων δεν θέλουν τα μνημόνια τονίζοντας ότι η κυβέρνηση Σαμαρά, «δεν μπορεί να προχωρήσει το σχέδιο διάλυσης της κοινωνίας χωρίς τη λαϊκή συναίνεση και για τον λόγο αυτό, γίνεται όλο και πιο επιρρεπής στον αυταρχισμό, στη φαιά προπαγάνδα, στην φαλκίδευση της δημοκρατίας».

«Μια κυβέρνηση που σαπίζει, μια κυβέρνηση τελειωμένη που στηρίζεται σε ξένα δεκανίκια αλλά που πρέπει να ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο της, είναι η σημερινή εικόνα της κυβέρνησης», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι με βάση αυτές τις διαπιστώσεις «πρέπει να περιμένουμε το χειρότερο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το χειρότερο, με ψυχραιμία και επιμονή».

Ήδη καταρτίζονται σχέδια για να διασωθούν, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και υπογράμμισε ότι υπάρχει μια μειοψηφική ομάδα γύρω από τον κ. Σαμαρά που επιχείρησε να πείσει τον ελληνικό λαό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εσωτερικός εχθρός. Ωστόσο, πρόσθεσε, το σχέδιο αυτό κατέρρευσε παταγωδώς γιατί είμασταν έτοιμοι, αποφασιστικοί και αμείλικτοι, όπως θα είμαστε και στο μέλλον, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας που σημείωσε επίσης, ότι το σχέδιο αυτό αμφισβητήθηκε και από πολίτες και από κυβερνητικά στελέχη.

Αναφερόμενος στις συζητήσεις με την τρόικα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με τρόμο την προοπτική νέων μέτρων και προσποιείται ότι διαπραγματεύεται. «Δήθεν διαπραγματεύονται, δήθεν βάζουν κόκκινες γραμμές», είπε.

Δεν υπάρχει ούτε ένας στην Ελλάδα που να «τρώει» αυτή την προπαγάνδα των δήθεν της κυβέρνησης, συνέχισε.

Για την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά ο κ. Τσίπρας έκανε και πάλι λόγο για τεράστιο σκάνδαλο και αναφερόμενος στη σχετική συζήτηση στη βουλή, είπε ότι «είδαμε την κυβερνητική συνοχή να τρίζει επικίνδυνα», ότι «προσπαθούν να στηρίξουν τον βασικό ύποπτο στο σκάνδαλο», δηλαδή τον κ. Βενιζέλο , ενώ δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει «και στη βουλή και στη δικαιοσύνη και παντού όπου μας επιτρέπουν οι θεσμοί» για να υπάρξει διαφάνεια και απόδοση ευθυνών.

Απευθυνόμενος και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ζήτησε «λιγότερη γκρίνια και περισσότερη δράση», ενώ τόνισε την ανάγκη «να διαφυλαχθεί το ήθος της αριστεράς και να κρατήσουμε ψηλά τα στοιχεία της ανιδιοτέλειας και της προσφοράς».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:14