search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:47
MENU CLOSE

Ο Μηταράκης χαμογελάει στα ΜΑΤ (Photos)

22.10.2013 13:03
Ο Μηταράκης χαμογελάει στα ΜΑΤ (Photos)
 - Media

Υπό τη χαμογελαστή παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη έγινε η εισβολή των ΜΑΤ στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ, που κατέληξε σε προσαγωγές μεταναστών μικροπωλητών. 

Υπό τη χαμογελαστή παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη έγινε η εισβολή των ΜΑΤ στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ, που κατέληξε σε προσαγωγές μεταναστών μικροπωλητών. 
 
Η εισβολή έγινε στα πλαίσια αστυνομικής επιχείρησης στο κέντρο της Αθήνας για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου. Όταν οι μετανάστες αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς μπήκαν στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου.
 
Αστυνομικοί των ΜΑΤ μπήκαν στο χώρο παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη, αλλά μετά από διαβουλεύσεις με φοιτητές και εργαζόμενους στο πανεπιστήμιο απομακρύνθηκαν.

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η εικόνα του Ν. Μηταράκη να «ποζάρει» χαμογελαστός πίσω από τα ΜΑΤ που εφορμούνσαν στην ΑΣΟΕΕ. 

Μάλιστα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής της ΝΔ στον προσωπικό του ιστότοπο αναφέρει πως «συνεχάρη τους αστυνομικούς για τις προσπάθειες τους και την αποφασιστικότητα τους» και υπενθυμίζει ότι «την ευθύνη του συντονισμού της προσπάθειας για την πάταξη του παρεμπορίου έχει το Υπουργείο Ανάπτυξης».
 

Στο μεταξύ, με πορεία στην περιοχή γύρω από την ΑΣΟΕΕ και απόφαση για τριήμερη κατάληψη αποφάσισαν οι φοιτητές της σχολής, ως απάντηση στην αστυνομική εισβολή αλλά και σε ένδειξη αλληλεγγύης στους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους. 

ΣΥΡΙΖΑ «Άκρως επικίνδυνη και τραγελαφική προβοκάτσια της κυβέρνησης»
 
Για «παράνομη επιχείρηση των ΜΑΤ» στην ΑΣΟΕΕ έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι ο πρύτανης διαμαρτυρήθηκε έντονα για την εισβολή την ώρα της υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
 
«Μια εισβολή σε πανεπιστημιακό χώρο ασύλου, ίδιας λογικής με την κωμικοτραγική εισβολή των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο την 21 Αυγούστου, με ευρήματα φορητούς υπολογιστές με… διδακτορικές εργασίες. Σήμερα, στην ίδια αυταρχική λογική και χωρίς πάλι να ενημερώσουν τις πρυτανικές αρχές ως όφειλαν, τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ επιχείρησαν να εισέλθουν και να “ελέγξουν” όλες τις εγκαταστάσεις του ΑΕΙ, με αφορμή αυτή τη φορά όχι “ανώνυμες καταγγελίες” αλλά… επιθετικές διαθέσεις των παριστάμενων μικροπωλητών.
 
Ο αυταρχικός κατήφορος δεν σταματάει εκεί. Παρών στην παράνομη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ ήταν και ο χαμογελαστός υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Μηταράκης, ο οποίος παρακολουθούσε με αγνό ενδιαφέρον τον πανικό που τα ΜΑΤ προκαλούσαν στους εκατοντάδες φοιτητές, διοικητικούς και πολίτες που βρίσκονταν στο χώρο.
 
Τα ΜΑΤ προχώρησαν στη προσαγωγή ενός μετανάστη μικροπωλητή, ο οποίος κρατείται τώρα στο Α.Τ Εξαρχείων και θα πληρώσει με την ελευθερία και τα δικαιώματα του την ανάγκη του κ. Μηταράκη και κ. Δένδια να βγουν στις κάμερες ως διώκτες του παρεμπορίου (βασικής αιχμής της χρυσής αυγής), καθώς οι κκ. Μελισσανίδης, Λάτσης και Βαρδινογιάννης, είναι “εθνικοί ευεργέτες”.
 
Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κώστας Μπάρκας και Χρήστος Καραγιαννίδης, στη συνάντηση τους με του πρύτανη κ. Γάτσιο, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα για την αναίτια εισβολή των ΜΑΤ σε μια χρονική στιγμή όπου ήταν γεμάτη κόσμο καθώς την ίδια στιγμή, εντός του κτιρίου πραγματοποιείτο η τελετή υποδοχής των πρωτοετών και με κίνδυνο τραυματισμών και αναταραχής, δεσμεύτηκαν να επιμείνουν στη διερεύνηση και την αποκάλυψη ακόμα μιας τυχοδιωκτικής κίνησης, μιας κυβέρνησης σε αποσύνθεση που επιχειρεί να πιαστεί από τον αυταρχισμό της.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:47