search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:33
MENU CLOSE

Ο άνθρωπος που ενόχλησε τη Starbucks

23.10.2013 14:01
Ο άνθρωπος που ενόχλησε τη Starbucks
 - Media

«Starbung» ονόμασε την καντίνα που άνοιξε σε έναν δρόμο της Μπανκόνκ ένας 44χρονος Ταϊλανδός, εξοργίζοντας τη Starbucks.

 
«Starbung» ονόμασε την καντίνα που άνοιξε σε έναν δρόμο της Μπανκόνκ ο Ντάμρονγκ Μάσλι, ένας 44χρονος Ταϊλανδός. Ο Μάσλι δημιούργησε κι ένα ασπρο-πράσινο λογότυπο, στο κέντρο του οποίου βρίσκεται μια ανδρική φιγούρα, κατά τον Μάσλι ένας Μουσουλμάνος, που περιστοιχίζεται από δύο ημισέληνους.    

Ωστόσο η Starbucks εξοργίστηκε από την κίνηση του… ανταγωνιστή της να δημιουργήσει λογότυπο παραπλήσιο του δικού της, και του ζήτησε να το κατεβάσει.

Και αφού ο Μάσλι δεν συμμορφώθηκε, ο πολυεθνικός γίγαντας του καφέ απαιτεί αποζημίωση 300.000 μπαχτ (9.700 δολλάρια), συν 970 δολάρια μηνιαίους φόρους.

Ωστόσο ο Μάσλι δεν πτοήθηκε. «Θα παλέψω την υπόθεση», δήλωσε. «Ίσως χάσω, γιατί η Starbucks είναι μια μεγάλη εταιρεία με πολλά λεφτά, αλλά ήδη έχω δικαιωθεί στα μάτια της κοινωνίας».

«Οι πελάτες μου, ντόπιοι και ξένοι, με στηρίζουν ηθικά», είπε. «Ένας πελάτης μου έδωσε 1.000 μπαχτ (33 δολάρια) για να με βοηθήσει να παλέψω την υπόθεση, ενώ ένας άλλος έδωσε 500 μπαχτ για μια κούπα καφέ και μου είπε να κρατήσω τα ρέστα».

Ο ίδιος επιμένει ότι εμπνεύστηκε από το Ισλάμ, όχι από τα Starbucks.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πολυεθνικός γίγαντας, που ενοχλήθηκε από την καντίνα του Μάσλι, έχει ήδη 169 υποκαταστήματα στην Ταϊλάνδη.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:32