search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:05
MENU CLOSE

Το Τρίτο Ράιχ

24.10.2013 21:00
Το Τρίτο Ράιχ - Media

Ο Ούντο είναι πρωταθλητής σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, το οποίο χαρίζει στους Γερμανούς – στην πλειονότητά τους – παίκτες τη δυνατότητα να διαχειριστούν εκ νέου την ιστορία του Τρίτου Ράιχ, προφανώς αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος.

Ρομπέρτο Μπολάνιο
Μετάφραση: Κρίτων Ηλιόπουλος
Εκδόσεις:
Άγρα
Σελ.: 398

Ο Ούντο είναι πρωταθλητής σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, το οποίο χαρίζει στους Γερμανούς – στην πλειονότητά τους – παίκτες τη δυνατότητα να διαχειριστούν εκ νέου την ιστορία του Τρίτου Ράιχ, προφανώς αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος. Πριν τελειώσει το καλοκαίρι, ο μανιώδης παίκτης αυτού του πολεμικού παιχνιδιού αποφασίζει να κάνει μαζί με τη γυναίκα του Ινγκεμποργκ τις διακοπές του στην Ισπανία, σε ένα μέρος όπου ο εικοσιπεντάχρονος πλέον Ούντο περνούσε τα καλοκαίρια του με τους γονείς του.
Εκεί, εκτός από την ιδιοκτήτρια του καταλύματος που είχε στοιχειώσει τις εφηβικές του φαντασιώσεις, ο Ούντο θα γνωριστεί με ένα ζευγάρι συμπατριωτών του και μερικούς ντόπιους. Ανάμεσά τους θα ξεχωρίσει τον επονομαζόμενο «Καμένο», μια και εντυπωσιάζεται από την επιδεξιότητα που παρουσιάζει στο παιχνίδι πολέμου που ο ίδιος τον παρασύρει.
Ο Μπολάνιο δεν δυσκολεύεται να δημιουργήσει μια ευφάνταστη και ζοφερή ατμόσφαιρα, όπου όλες οι υποθέσεις είναι ανοιχτές σε κάθε ενδεχόμενο.
Όπως μέσα από το παιχνίδι ξαναγράφεται η Ιστορία, έτσι και μέσα από την καθημερινότητα ξαναγράφονται οι ζωές των ανθρώπων. Το πραγματικό εξελίσσεται μέσα από την παράνοια σε φανταστικό, καθώς το παιχνίδι μοιάζει με περιπέτεια που ξεδιπλώνεται από την άκρη του γεγονότος μέσα στον μαγικό κόσμο της αναπαράστασης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:05