08/12/2019 14:52:40
15.10.2009

Ακέφαλος Δικέφαλος

Ακέφαλος Δικέφαλος - Media

Η ομάδα των ημερών είναι αναμφισβήτητα η ΑΕΚ. Και, δυστυ- χώς για τους φίλους της, όχι για τους σωστούς λόγους. Αλλά για – πολλούς – στραβούς. Όπως π.χ. για την αντιμετώπισή της από τη διαιτησία. Οι διαιτητές οι οποίοι παίζουν με δέος και σεβασμό τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό κάνουν «πλάκα» με την ΑΕΚ.

Η Ένωση δεν είναι δυνατή στα κέντρα απο- φάσεων και ουδείς τη φοβάται.

Σε αυτό βέβαια δεν φταίνε τόσο οι κατέχο- ντες όσο οι έχοντες τα ηνία της ΠΑΕ, οι οποί- οι έχουν συμβάλει στην απαξίωσή της. Η ΑΕΚ ουσιαστικά είναι ακυβέρνητο καράβι που οδεύει ολοταχώς στα βράχια. Μπορεί να ακούγεται ακραίο ή πολύ «δημοσιογραφικό», όμως είναι αλήθεια.

Η διοίκησή της υπάρχει τυπικά και είναι σαφώς περισσότερο διακοσμητική παρά ουσιαστική. Όταν ο προπονητής μπορεί να διώξει όποτε θέλει τον πρόεδρο από το προ- πονητικό κέντρο για να μην του «χαλάει την προπόνηση», τότε υπάρχει πρόβλημα αρχών στην ομάδα.

Αλλά και η διοικητική ομάδα που μπήκε στην ΠΑΕ το 2004 ακολουθώντας το όραμα του Ντέμη Νικολαΐδη διαλύεται στα εξ ων συνετέθη.

Ο Τάκης Κανελλόπουλος αποφάσισε να δωρίσει τις μετοχές του στην ερασιτεχνική και εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά του μεγα- λομετόχου Νίκου Νοτιά και του προέδρου Νίκου Θανόπουλου.

Ο Νίκος Κούλης ομοίως θα μιμηθεί την κίνηση του φίλου του. Ο ίδιος ο Ντέμης ασχολείται με την Μπιγιονσέ και άλλα τερ- πνά την ώρα που ο Νοτιάς έχει μείνει μόνος να βάζει το χέρι στην τσέπη.

Ο Θανόπουλος με τον αγαπημένο του τρόπο (e-mail) προσπαθεί να φέρει τους μετόχους στο φιλότιμο την ώρα που ο αντιπρόεδρος Παντελής Αθηνής εξαπέλυσε μύδρους κατά της ομάδας Ντέμη κατηγορώντας τη ότι υπερχρέωσε την ΠΑΕ.

Μέσα σε όλα αυτά ο Μπάγιεβιτς απειλεί κάθε λίγο με παραίτηση, όντας ιδιαίτερα ευαίσθητος στις σε βάρος του αποφάσεις. Πράγμα που δεν συνέβαινε την προηγούμε- νη δεκαετία όταν καθόταν στον πάγκο του Ολυμπιακού και η ομάδα του ευνοείτο κατά- φωρα σε κάποιες περιπτώσεις.

Οι φίλα προσκείμενες εφημερίδες αναμέ- νουν καθημερινά την έλευση του «Μεσσία» Μελισσανίδη και οι πιο ρομαντικοί οραματί- ζονται μια «λαϊκή δημοκρατία» με την πλειο- νότητα των μετοχών στα χέρια των φίλων της ομάδας.

Μόνο που κάτι τέτοιο δοκιμάστηκε στο μπάσκετ χωρίς μεγάλη επιτυχία. Εκτός αν θεωρεί κανείς κατόρθωμα την αποβολή της ομάδας από το Κύπελλο Ελλάδας και την πιθανότητα να μην συμμετάσχει στο πρωτάθλημα λόγω χρεών…

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.