04/06/2020 06:02:17
24.10.2013 / ΠΟΝΤΙΚΙ ART

Με 20 μήνες καθυστέρηση...

Με 20 μήνες καθυστέρηση... - Media

Μετά από 20 μήνες θυμήθηκαν οι ιθύνοντες να ασχοληθούν με τα όσα είχε αποκαλύψει το Ποντίκι Art σχετικά με τα περίπου 40 έργα τέχνης που έκλεψαν άγνωστοι από τη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων.
 
Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα από το Ποντίκι Art ένα μήνα μετά την απογραφή που ξεκίνησε στην Πινακοθήκη τον Ιανουάριο του 2012 όταν η διευθύντρια του Οργανισμού Πολιτισμού και Άθλησης του Δ. Αθηναίων, Παναγιώτα Ψαράκη δήλωνε στην δημοσιογράφο Κατερίνα Αγγελιδάκη (τεύχος 249 23/02/2012) : «Ήταν βραδιά μεγάλης κακοκαιρίας. Ο φύλακας θεώρησε ότι ο συναγερμός προκλήθηκε από βροντές. Όταν διαπιστώθηκε η διάρρηξη, καλέσαμε την αστυνομία, συνέλλεξε αποτυπώματα, έγινε αυτεπάγγελτα μήνυση και περιμένουμε το πόρισμα».
 
Πέραν των βροντών όμως κανένας δεν ασχολήθηκε με το θέμα ακόμα κι όταν στις αρχές Ιουνίου το Ποντίκι Art επανήλθε για δεύτερη φορά (τεύχος 264 07/06/2012) στο θέμα μέσα από εκτενή συνέντευξη της μέχρι το 2011 εφόρου, Νέλλης Κυριαζή.
 
Σήμερα που με την ολοκλήρωση της απογραφής οι ιθύνοντες επιβεβαιώθηκαν… εις τριπλούν για την κλοπή τρέχουν και δεν φτάνουν να δουν τι έχει συμβεί και που τελικά βρίσκονται τα έργα.
 
Κάλιο αργά παρά ποτέ θα έλεγε ένας καλοπροαίρετος, όμως όταν μιλάμε για μια ανεκτίμητης αξίας πολιτιστική ή μη περιουσία καλό θα ήταν να μην υπάρχουν ολιγωρίες, λάθη και παραλήψεις…

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.