search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:13
MENU CLOSE

Γερμανία: Παρέμβαση της δικαιοσύνης για τις αμερικανικές παρακολουθήσεις

24.10.2013 16:49
Γερμανία: Παρέμβαση της δικαιοσύνης για τις αμερικανικές παρακολουθήσεις - Media

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι ερευνά τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες γίνονταν υποκλοπές στο κινητό τηλέφωνο της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ. Η καγκελάριος προσερχόμενη στην Σύνοδο Κορυφής χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την κατασκοπεία μεταξύ συμμάχων.

 
Η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι ερευνά τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες γίνονταν υποκλοπές στο κινητό τηλέφωνο της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ. Η καγκελάριος προσερχόμενη στην Σύνοδο Κορυφής χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την κατασκοπεία μεταξύ συμμάχων.
 
Προς το παρόν, η ομοσπονδιακή εισαγγελία, η οποία έχει την έδρα της στην Καρλσρούη, έχει αρχίσει μια «διαδικασία παρατήρησης» στη διάρκεια της οποίας θα «ζητήσει απ' όλες τις αρμόδιες αρχές να της διαβιβάσουν τα στοιχεία» που έχουν στην κατοχή τους για το θέμα αυτό, εξήγησε ο εκπρόσωπός της, ο Μάρκους Κέλερ. Αναλυτές εκτιμούν ότι αυτό είναι το προίμιο μίας επίσημης έρευνας που θα ξεκινήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 
Προσερχόμενη στην Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., η Άγκελα Μέρκελ ανέφερε : «Κατασκοπεία μεταξύ φίλων, κάτι τέτοιο απλώς δεν γίνεται» και πρόσθεσε, «το είχα πει στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, όταν είχε έλθει στο Βερολίνο και του το επανέλαβε την Τετάρτη στο τηλέφωνο».
 
Νωρίτερα την Πέμπτη, η Γερμανία είχε καλέσει τον Αμερικανό πρεσβευτή στο Βερολίνο για εξηγήσεις σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ παρακολουθούσαν το κινητό τηλέφωνο της κ. Μέρκελ.
 
Ο Λευκός Οίκος αρνείται ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν τις επικοινωνίες της Α. Μέρκελ, ωστόσο δεν απορρίπτει ρητά την πιθανότητα να τις έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν.
 
Η Ουάσιγκτον αρνείται επίσης τις πληροφορίες περί μαζικών παρακολουθήσεων δεδομένων στη Γαλλία.
 
Υπό παρακολούθηση και στελέχη της ιταλικής κυβέρνησης
 
Το ιταλικό περιοδικό L'Espresso αποκαλύπτει στο τεύχος του το οποίο κυκλοφορεί αύριο ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών παρακολουθούσαν στελέχη και της ιταλικής κυβέρνησης.

Το περιοδικό επικαλείται έγγραφα τα οποία έχει στην κατοχή του ο Αμερικανός δημοσιογράφος Γκλεν Γκρίνγουολντ, τα οποία παρέλαβε από τον πληροφορικό Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην σύμβουλο της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ο οποίος αποκάλυψε τις παρακολουθήσεις που γίνονταν στην Ευρώπη.

Ο Γκρίνγουολντ είπε στο Εσπρέσο ότι «η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών κατασκοπεύει πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της ιταλικής».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03