search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:54
MENU CLOSE

Το έφερε… Τούμπα!

25.10.2013 05:30
Το έφερε… Τούμπα! - Media

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έμεινε πίσω στο σκορ με δύο γκολ διαφορά, μπορεί να έχασε δύο (!) πέναλτι με τον Στοχ, όμως τελικά τα κατάφερε κι έκανε την μεγάλη ανατροπή μέσα στη γεμάτη Τούμπα επικρατώντας της Μακάμπι Χάιφα με 3-2.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έμεινε πίσω στο σκορ με δύο γκολ διαφορά, μπορεί να έχασε δύο (!) πέναλτι με τον Στοχ, όμως τελικά τα κατάφερε κι έκανε την μεγάλη ανατροπή μέσα στη γεμάτη Τούμπα επικρατώντας της Μακάμπι Χάιφα με 3-2.
 
Με αυτή τη νίκη ο «Δικέφαλος του Βορρά» τίθεται επικεφαλής του 12ου ομίλου στο Γιουρόπα Λιγκ μετά την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής, αφού η Άλκμααρ «στραβοπάτησε» στο Καζακστάν απέναντι στη Σαχτέρ Καραγκάντι.

Ο Ντλόβου (13') άνοιξε το σκορ, για να έρθει γρήγορα ο Γκολάσα (21') να δώσει αέρα δύο τερμάτων στους Ισραηλινούς. Από εκεί και πέρα, αρχικά ο Βίτορ (35') και στη συνέχεια ο Νίνης (39') έφεραν τα πράγματα στα ίσια, για να έρθει και πάλι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης (66') να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα. 

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από το ξεκίνημα πόσο επικίνδυνη ομάδα είναι, αφού ήταν «φωτιά» από το κέντρο και μπροστά, με τις γρήγορες αντεπιθέσεις τους να εκθέτουν συχνά την άμυνα του ΠΑΟΚ.
 
Έτσι, στο 13ο λεπτό η Μακάμπι προηγήθηκε στο σκορ, όταν μετά από λάθος του Κατσουράνη, ο Ντλόβου έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και νίκησε τον Χακόμπο. Οκτώ λεπτά αργότερα έγινε το 0-2 με τον Γκολάσα, πάλι σε αντεπίθεση, με τον ΠΑΟΚ να διαμαρτύρεται πάντως έντονα για πέναλτι του Σαράνοφ στον Αθανασιάδη, στη φάση που είχε προηγηθεί.


 
Στο 31΄ και σε νέα κόντρα ο Έσρα γύρισε στον Γκολάσα, που σούταρε άουτ από το ύψος της περιοχής. Από εκείνο το σημείο άρχισε να… μαγειρεύεται η ανατροπή και να παίρνει το γήπεδο της Τούμπας «φωτιά», καθώς στο 35ο λεπτό ο εξαιρετικός Μιγκέλ Βίτορ σκόραρε για πολλοστή φορά φέτος, εκμεταλλευόμενος καλοεκτελεσμένο φάουλ του Λίνο, ενώ στο 38΄ ο Στοχ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Τσότσαλιτς, το εκτέλεσε ο ίδιος, αλλά ο Σαράνοφ απέκρουσε και το νέο σουτ του Νίνη βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.
 
Η… ρελάνς του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε, αφού στο 39΄ ο Νίνης σκόραρε με κεφαλιά (!) από κόρνερ του Στοχ φέρνοντας το σκορ στα ίσα, ενώ στο 43΄ ο ΠΑΟΚ κέρδισε νέο πέναλτι, σε χέρι και πάλι του Τσότσαλιτς. Ο Στοχ ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση αλλά… δεν τον ήθελε η μπάλα αφού ο Σαράνοφ τον κέρδισε για ακόμη μία φορά.
 
Τελικά ο αγώνας έμελλε να κριθεί στο 66ο λεπτό, όταν στη σέντρα του Λίνο ο Σαλπιγγίδης έκανε την προβολή, ο Σαράνοφ λάθεψε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του για τη μεγάλη ανατροπή, την οποία κράτησε ο Χακόμπο με φανταστική απόκρουση στο 88ο λεπτό, στην κεφαλιά του Αζουλάι. 
 

 
 
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Λάζαρ, Σαλπιγγίδης (78’ Βούκιτς), Νίνης (60’ Λούκας), Στοχ, Αθανασιάδης. 

Μακάμπι Χάιφα (Αρίκ Μπεναντό): Σαράνοφ, Μεσούμαρ (73’ Αζουλάι), Ταβάτα, Πιλιάφσκι, Τσότσαλιτς, Γιαντίν, Γκολάσα, Μπόκολι, Ράγιος, Εζρά, Ντλόβου. 
 
 

Βαθμολογία:

1. ΠΑΟΚ 7 
2. Άλκμααρ 5 
3. Σαχτέρ 2 
4. Μακάμπι 1 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24