search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:24
MENU CLOSE

Στουρνάρας: «Δεν μπορούμε να λέμε “κανένα μέτρο”»

25.10.2013 06:53
Στουρνάρας: «Δεν μπορούμε να λέμε \"κανένα μέτρο\"» - Media

Για νέα μέτρα ύψους 500 εκατ. ευρώ κάνει λόγο ανοιχτά πλέον ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ποσό που αναμένεται να προέλθει (ξανά) από τα ασφαλιστικά ταμεία.

 
Για νέα μέτρα ύψους 500 εκατ. ευρώ κάνει λόγο ανοιχτά πλέον ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ποσό που αναμένεται να προέλθει (ξανά) από τα ασφαλιστικά ταμεία.
 
«Εμείς δεχόμαστε ότι χρειάζονται μέτρα 500 εκατ. ευρώ έναντι 2,5 δισ. της τρόικας» αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών με δήλωσή του στα ΝΕΑ. «Αυτά τα 500 εκατ. ευρώ όμως από κάπου θα πρέπει να προέλθουν. Και αφού το πρόβλημα του κενού οφείλεται στα ασφαλιστικά ταμεία, εκεί θα πρέπει να αναζητηθούν».

«Δεν μπορούμε να λέμε κανένα μέτρο. Από το όχι σε νέα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα το οποίο και εγώ υποστηρίζω, έως το όχι κανένα μέτρο, υπάρχει τεράστια απόσταση», αναφέρει ο Γιάννης Στουρνάρας, και προσθέτει ότι αν πάμε στο κανένα μέτρο θα κινδυνεύσει να γκρεμιστεί ό,τι χτίστηκε, σταματώντας πρώτα κάθε συζήτηση για ρύθμιση του χρέους.

Ωστόσο, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ισχυρίζεται ότι δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων και ότι αυτά που προωθούνται από το υπουργείο Εργασίας είναι ήδη ψηφισμένα. 

Τα μέτρα αφορούν μείωση επικουρικών και εφάπαξ καθώς και των κυρίων συντάξεων των λεγόμενων «ευγενών» ταμείων. Ωστόσο από το υπουργείο Εργασίας αυτά δε θεωρούνται οριζόντια μέτρα.   

Παράλληλα, ανοίγει η συζήτηση και για αύξηση της 35ετιας στα 40 χρόνια. Πρόκειται για μέτρο που αν εφαρμοστεί θα οδηγήσει σε νέες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αφού πολλοί θα καθυστερήσουν να βγουν στη σύνταξη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:21