search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:31
MENU CLOSE

Επιτήρηση και πειθαρχία

25.10.2013 10:06
Επιτήρηση και πειθαρχία - Media

Η επιτήρηση θα συνεχιστεί και μετά τα μνημόνια σύμφωνα με τον Όλι – «Κουράγιο Έλληνες» – Ρεν, εφόσον στη λήξη ενός τέτοιου προγράμματος δεν έχει αποπληρωθεί το 75% του χρέους.

Η επιτήρηση θα συνεχιστεί και μετά τα μνημόνια σύμφωνα με τον Όλι – «Κουράγιο Έλληνες» – Ρεν, εφόσον στη λήξη ενός τέτοιου προγράμματος δεν έχει αποπληρωθεί το 75% του χρέους. Με δεδομένο ότι το χρέος αυξάνεται αντί να μειώνεται η στιγμή της απαλλαγής από την επιτήρηση απομακρύνεται κάπου στο μακρινό μέλλον.
Όμως επιτήρηση σκέτη δεν αρκεί, χρειάζεται και πειθαρχία.
Παρακολουθήσεις πολιτών, δημοσιογράφων και  πολιτικών κομμάτων, συκοφάντηση και  στοχοποίηση κινημάτων και κινητοποιήσεων και διαμαρτυριών, απεργιών ή και συνδικαλιστικών δράσεων , συλλήψεις μαθητών, έφοδοι σε κοινωνικές δομές, συνολική ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού και κερασάκι στην τούρτα η προώθηση διάταξης περί  φυλάκισης όσων παραβιάζουν κυρώσεις ή περιοριστικά μέτρα έναντι κρατών, οργανισμών, κλπ που έχουν επιβληθεί με αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ή κανόνες της ΕΕ.
Όλα αυτά- με την κάλυψη και της ρητορικής των «άκρων»- διαμορφώνουν ήδη ένα πλαίσιο περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων κι ελευθεριών με στόχο τον εκφοβισμό, την πειθάρχηση και τον περιορισμό μέχρι εξαφανίσεως  της πολιτικής και κοινωνικής δράσης κομμάτων, οργανώσεων, κινήσεων, κ.λπ. που αντιτίθεται στους μονόδρομους της ΕΕ, των ΗΠΑ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της Γερμανίας.
Η εξέλιξη αυτή, λοιπόν,  δεν είναι ασύνδετη με την αυστηρή επιτήρηση της χώρας αλλά απόρροιά της. Ένα ολοκληρωτικά άδικο και καταστροφικό οικονομικό πρόγραμμα δεν μπορεί παρά να προβλέπει και τους τρόπους αντιμετώπισης των πολιτικών και κοινωνικών αντιδράσεων που προξενεί και τις μεθόδους διαιώνισής του για όσο καιρό, οι ελίτ που το επιβάλλουν, κρίνουν απαραίτητο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:29