search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:57
MENU CLOSE

Καλλιτέχνες από… ατσάλι

25.10.2013 11:47
Καλλιτέχνες από… ατσάλι
 - Media

Το να είσαι μέλος του Τσίρκου του Ηλίου(Cirque du Soleil) δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δεν αρκεί μόνο το έμφυτο ταλέντο. Οι αξιοθαύμαστες ακροβατικές ικανότητες του γκρουπ, είναι σε μεγάλο βαθμό  προϊόν εντατικής προπόνησης, συνεχούς εξάσκησης,  και σωστής διατροφής.

Το να είσαι μέλος του Τσίρκου του Ηλίου (Cirque du Soleil) δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δεν αρκεί μόνο το έμφυτο ταλέντο. Οι αξιοθαύμαστες ακροβατικές ικανότητες του γκρουπ, είναι σε μεγάλο βαθμό  προϊόν εντατικής προπόνησης, συνεχούς εξάσκησης, και σωστής διατροφής.
 
Από το τι θα φάνε μέχρι και το πόση ώρα θα προπονηθούν, όλα είναι προγραμματισμένα με ακρίβεια έτσι ώστε οι επαγγελματίες αθλητές/ακροβάτες να έχουν την καλύτερη φυσική κατάσταση που θα τους βοηθήσει να ανταποκριθούν στις δύσκολες απαιτήσεις των παραστάσεών  τους.  Μια συνηθισμένη μέρα στη ζωή ενός καλλιτέχνη του Τσίρκου του Ηλίου βέβαια ξεκινάει με  ένα  υγιεινό  καθημερινό διατροφικό μενού, που  περιλαμβάνει μια πληθώρα από επιλογές, καθώς δεν… τρώνε όλοι το ίδιο στην ομάδα.  Φρέσκα φρούτα,  μαγειρεμένα λαχανικά, κρεατικά, ακόμα και οψιόν για… χορτοφάγους είναι μερικά από τα διαλεχτά είδη τροφίμων.
  
Μετά το χορταστικό φαγητό, ακολουθεί  κατά τη διάρκεια της ημέρας  η χρονοβόρα μεν ,αλλά εξίσου σημαντική διαδικασία του μακιγιαρίσματος, η οποία δίνει στους καλλιτέχνες την ευκαιρία να προετοιμαστούν ψυχολογικά για τις πρόβες που θα ακολουθήσουν. Το πότε θα μακιγιαριστούν είναι στο χέρι των καλλιτεχνών, δηλαδή αν θα είναι πριν ή μετά τις εξαντλητικές προπονήσεις και ασκήσεις, το κυριότερο κομμάτι της ημέρας τους. 

 
Φυσικά το πρόγραμμα ασκήσεων  που ακολουθείται από τους αθλητές-ακροβάτες δεν είναι το ίδιο για όλους, με τα είδη των ασκήσεων να μεταβάλλονται ανάλογα με την σωματοδομή του κάθε αθλητή ή τις αναγκαιότητες του νούμερου που εκτελούν. Ανεξαρτήτως των  ειδικών απαιτήσεων που έχουν , όλοι οι ακροβάτες ανεξαιρέτως οφείλουν να συμμετέχουν στο προαπαιτούμενο ζέσταμα, συνήθως τριάντα με σαράντα λεπτά  πριν το ξεκίνημα του show.
 
Όσον αφορά τις πρόβες, είναι υψίστης σημασίας να οργανώνονται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε όλοι οι καλλιτέχνες να μπορούν να εκμεταλλευτούν τη εκάστοτε σκηνή για ατομική ή ομαδική εξάσκηση(15 άτομα)  , με τις  δεύτερες  να  διαρκούν συνήθως πολύ περισσότερο από τις πρώτες. Πρόβες και προπονήσεις παρόλα αυτά δεν σταματούν  μέχρι  οι δείκτες του ρολογιού να δείξουν 17.00.
 
Εννοείται  όμως πως οι ακροβάτες δεν είναι… ρομποτάκια. Η ξεκούραση και η χαλάρωση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ρουτίνας τους και αναγκαίο μπρέικ από το  βεβαρημένο προγράμμά τους. Καθένας από τους ακροβάτες   αποφασίζει να περάσει διαφορετικά τον ελεύθερο χρόνο του ,είτε διαβάζοντας ένα βιβλίο ,είτε πίνοντας μια ζεστή κούπα καφέ ή απλώς…κάνοντας ένα τσιγάρο.
 
Σε περίπτωση λοιπόν που βρεθείτε να θαυμάζετε τα  θεαματικά άλματα και ακροβατικά του Τσίρκου του Ηλίου και των μελών του, σκεφθείτε πως το εντυπωσιακό αυτό αποτέλεσμα προ σκηνής δεν θελει  μόνο τρόπο αλλά (πρωτίστως)
κόπο.
 
  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:56