search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:26
MENU CLOSE

Βρυξέλλες: Άνθρακες ο θησαυρός

25.10.2013 15:49
Βρυξέλλες: Άνθρακες ο θησαυρός - Media

Πόρτα κλειστή βρήκε στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, αν έθεσε στην πραγματικότητα κάποιο ελληνικό θέμα όσον αφορά στο χρέος της Ελλάδας. Ευθεία επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πόρτα κλειστή βρήκε στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, αν έθεσε στην πραγματικότητα κάποιο ελληνικό θέμα όσον αφορά στο χρέος της Ελλάδας.
 
Όπως φαίνεται, η Γερμανία παραμένει σταθερή στις θέσεις της, ενώ μετά τη Σύνοδο Κορυφής η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ απάντησε αρνητικά στο ερώτημα αν συζητήθηκε το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού προγράμματος κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας στο περιθώριο της Συνόδου και αν έχει αλλάξει η γερμανική στάση.
 
Από ελληνικής πλευράς, κυβερνητικές πηγές σημείωναν από τις Βρυξέλλες πως η συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο ήταν μια «σύντομη συνάντηση» στο περιθώριο της Συνόδου του ΕΛΚ, προσθέτοντας πως είναι «σε τακτική επαφή», και πως συμφωνήθηκε να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία τις επόμενες ημέρες.
 
Η Ελληνική πάντως αντιπροσωπεία εμφανίστηκε «συντονισμένη» στις Βρυξέλλες υπέρ νέων μέτρων, προσπαθώντας όμως να υποβαθμίσει την μαύρη τρύπα του χρέους κατά τη διετία 2014-15.
 
Παρά την πρόσφατη παραδοχή του υπουργού Οικονομικών ότι…δεν θα ξεπεράσει τα 10,5 δις(!), κυβερνητικές πηγές στις Βρυξέλλες ήθελαν το δημοσιονομικό κενό να μην ξεπερνά το 2014 τα 500 εκατομμύρια.
 
Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές επαναλάμβαναν ότι δεν θα ληφθούν οριζόντια μέτρα, βαφτίζοντας τα νέα μέτρα "διαρθρωτικές αλλαγές".  Ανάλογη ήταν και δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα υπέρ νέων μέτρων τα οποία δεν χαρακτήριζε οριζόντια.
 
Ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι τα νέα μέτρα ύψους 500 εκατομμυρίων θα αναζητηθούν στα ασφαλιστικά ταμεία, φωτογραφίζοντας ποιες τάξεις θα πληγούν.
 
ΣΥΡΙΖΑ: Ο υποταγμένος μερκελιστής εισέπραξε το αναμενόμενο μάθημά του:
 
Νέες βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου: «Ο κ. Σαμαράς, ο υπάκουος και καλός μαθητής της κ. Μέρκελ, στα πέντε λεπτά συνομιλίας που η ίδια του χάρισε στο περιθώριο της Συνόδου, κατά δήλωσή της, εισέπραξε το αναμενόμενο μάθημά του. Ο υποταγμένος μερκελιστής και πιστός στην εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής πρωθυπουργός, ούτε θέλει ούτε μπορεί να διεκδικήσει τίποτα».
 
Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε στον προσωπικό του λογαρισμό στο Twitter: «Η Μέρκελ είπε ότι με τον Σαμαρά, δεν συζητήθηκε καν η ελάφρυνση του ελληνικού προγράμματος. Τους θεωρεί "δεδομένους" και τους αδειάζει χοντρά!».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:25