search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:14
MENU CLOSE

Δραστικές περικοπές και στη Βρετανία

23.05.2010 14:35
Δραστικές περικοπές και στη Βρετανία - Media

«Η χρηματοοικονομική κρίση δημιούργησε δημόσιο έλλειμμα ιστορικής διαστάσεως» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ, τονίζοντας ότι η Βρετανία οφείλει να δράσει πάραυτα.

«Η χρηματοοικονομική κρίση δημιούργησε δημόσιο έλλειμμα ιστορικής διαστάσεως» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ, τονίζοντας ότι η Βρετανία οφείλει να δράσει πάραυτα.

«Δεν πιστεύω πως θα μπορούσε κανείς να προβλέψει πως η κατάσταση στην Ελλάδα θα προκαλούσε τέτοια αλυσιδωτή αντίδραση, η οποία ενέσπειρε μία τεράστια ανησυχία στο ευρωπαϊκό έδαφος -στην ευρωπαϊκή αγορά- προς την οποία εξάγουμε τη μεγάλη πλειονότητα των υπηρεσιών και εμπορευμάτων μας», ανέφερε ο Κλεγκ στην Τηλεόραση του BBC.

Τη Δευτέρα η κυβέρνηση συνεργασίας των Συντηρητικών/Φιλελευθέρων Δημοκρατών αναμένεται  να παρουσιάσει τις λεπτομέρειες ενός σχεδίου με πολύ σκληρές περικοπές της τάξης των 6 δισ. λιρών στον δημόσιο τομέα, μία κίνηση που αποσκοπεί να καθησυχάσει τις αγορές για διασφάλιση των μελλοντικών δανεισμών του κράτους.

Παράλληλα, ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών άσκησε δριμεία κριτική και στην προηγούμενη κυβέρνηση τονίζοντας: «Η απερχόμενη εργατική κυβέρνηση σκόρπαγε απλώς τα λεφτά από το παράθυρο και γι΄αυτό θα πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα ακόμη πιο σύντομο χρονοδιάγραμμα από εκείνο που αρχικά πίστευα για να διαχειρισθούμε αυτήν την τεράστια μαύρη τρύπα στα δημόσια οικονομικά μας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:12