search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:11
MENU CLOSE

Σαουδική Αραβία: Συλλήψεις γυναικών επειδή οδηγούσαν (Video)

27.10.2013 16:13
Σαουδική Αραβία: Συλλήψεις γυναικών επειδή οδηγούσαν (Video) - Media

Οι Σαουδαραβικές αρχές συνέλαβαν 14 γυναίκες επειδή οδηγούσαν, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας αλ-Μεντίνα.

Οι Σαουδαραβικές αρχές συνέλαβαν 14 γυναίκες επειδή οδηγούσαν, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας αλ-Μεντίνα.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι γυναίκες αυτές συνελήφθησαν στην πρωτεύουσα Ριαντ, στις πόλεις Τζέντα και Μέκκα στη δυτική χώρα καθώς και στην Ανατολική Επαρχία.
 
Γυναίκες στη Σαουδική Αραβία πήραν στα χέρια τους το τιμόνι το Σάββατο στο πλαίσιο εκστρατείας διαμαρτυρίας για την απαγόρευση της οδήγησης που ισχύει για τις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία. Η εκστρατεία αυτή είναι η δεύτερη από το 2011.
 
Ακτιβιστές ανήρτησαν στο YouTube πάνω από δέκα βίντεο που δείχνουν γυναίκες να οδηγούν παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των αρχών ότι θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Σαουδική Αραβία η νομοθεσία δεν απαγορεύει στις γυναίκες να οδηγούν, ωστόσο, άδειες οδήγησης εκδίδονται μόνο για άνδρες. 
 
Κατά το παρελθόν, γυναίκες που είχαν συλληφθεί στο παρελθόν για τον ίδιο λόγο, είχαν υποχρεωθεί από τις αρχές να υπογράψουν δήλωση ότι δεν θα το επιχειρούσαν πάλι. Αυτή τη φορά άγνωστο παραμένει το είδος της τιμωρίας που θα αντιμετωπίσουν οι γυναίκες οδηγοί. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:10