search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:35
MENU CLOSE

O Τσίπρας βλέπει κυβερνητικό αδιέξοδο και καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε εγρήγορση

29.10.2013 13:20
O Τσίπρας βλέπει κυβερνητικό αδιέξοδο και καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε εγρήγορση - Media

Επίθεση στην κυβέρνηση με σαφείς αιχμές για τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και εσωκομματικές συστάσεις περιείχε η εφ’ όλης της  ύλης ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της κοινής συνεδρίασης της ΚΟ και της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

 
Επίθεση στην κυβέρνηση με σαφείς αιχμές για τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και εσωκομματικές συστάσεις περιείχε η εφ’ όλης της  ύλης ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της κοινής συνεδρίασης της ΚΟ και της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Σε αδρές γραμμές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι το success story και η κυβερνητική αξιοπιστία έχουν καταρρεύσει παταγωδώς, τόνισε ότι η πρόσφατη συμπεριφορά της Άνγκελα Μέρκελ καταδεικνύει το στρατηγικό αδιέξοδο της κυβέρνησης η οποία ενώ ακολουθεί πολιτική υποταγής αυτή δεν αποδίδει αλλά αντιθέτως εισπράττει και την πλήρη απαξίωση.
 
Ταυτόχρονα κάλεσε την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του κόμματος να βρίσκονται σε εγρήγορση και επέστησε την προσοχή στην ανάγκη να υπάρξει μια «νέα ωριμότητα» των στελεχών του κόμματος, καθώς όπως είπε δεν αρκεί η αγωνιστικότητα, η αφοσίωση και η πεποίθηση περί της ορθότητας των απόψεών τους αλλά χρειάζεται περισσότερο από ποτέ η πιο ευρεία ενότητα ακόμη και στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ. Εν ολίγοις, ο Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του θέλησε να μεταδώσει ένα κλίμα «συναγερμού» καθώς από τις αναφορές του διαφάνηκε η εκτίμηση ότι μπορεί να οδηγηθούμε σε εκλογές «πιο σύντομα» απ’ ό,τι αναμένουν κάποιοι.
 
Όσον αφορά τον πρωθυπουργό, στάθηκε στο επεισόδιο της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, με τη γερμανίδα καγκελάριο να διαψεύδει ότι υπήρξε συζήτηση για το θέμα του χρέους και να παραπέμπει την κυβέρνηση στην τρόικα. Χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της Μέρκελ «κατάντια» όχι μόνο για ον Αντώνη Σαμαρά αλλά και για την ίδια τη χώρα και σημείωσε ότι αποτελεί απόδειξη για το ότι η κυβέρνηση στερείται στόχων και στρατηγικής, επομένως δεν έχει τι να διαπραγματευτεί. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε, ως δείγμα πανικού και αποτυχίας της κυβέρνησης, ότι το πιο σοβαρό επιχείρημα που προβάλλει η κυβέρνηση εν είδει διαπραγμαάτευσης και έδωσε ως διαρροή την περασμένη εβδομάδα δεν είναι η κατάρρευση της κοινωνίας και η κατάσταση της χώρας αλλά το ότι αν δεν τον «λυπηθούν» οι δανειστές θα απολέσει την εξουσία και θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη συνέχεια και στην συνεχή απαξίωση και υποβάθμιση της Βουλής από τον ίδιο τον πρωθυπουργό αλλά και τους υπουργούς και αποκάλεσε τον Α. Σαμαρά «κοινοβουλευτικό λιποτάκτη» επειδή δεν εμφανίζεται για να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις που του απευθύνει διαρκώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Επεκτείνοντας τον προβληματισμό του συνέδεσε αυτή τη στάση με το ζήτημα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναδείξει, το θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων και αναρωτήθηκε αν η ΝΔ θα εμφανιστεί να εμποδίζει τη διερεύνηση ενός σκανδάλου παρέχοντας κάλυψη στον Βενιζέλο όπως εκείνος παρείχε κάλυψη στον Τσοχατζόπουλο, αν εν τέλει θα επιτρέψει να μετατραπεί η Βουλή σε «πλυντήριο συγκάλυψης πολιτικών κι ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών». Ο Ε. Βενιζέλος, ανέφερε χαρακτηριστικά, στη συνείδηση της πλειοψηφίας της κοινωνίας είναι κατηγορούμενος γενικά και ειδικά για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
 
Ειδική αναφορά, έκανε μιλώντας για τα μέτρα που λαμβάνονται για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων ο οποίος όπως τόνισε, παραβιάζει κάθε συνταγματική έννοια φορολόγησης και αποκαλύτπει ότι η κυβέρνηση περνάει στο στάδιο της «δήμευσης περιουσιών» των πολιτών – όρος που χρησιμοποιήθηκε στοχευμένα με αποδέκτη το εκλογικό ακροατήριο της ΝΔ αλλά και την εσωκομματική αντιπολίτευση.
 
Όσον αφορά την υπερψήφιση της τροπολογίας για την αναστολή χρηματοδότησης του κόμματος, η οποία προκάλεσε διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό του κόμματος και «ανταρσίες» κατά την ψηφοφορία (Ζωή Κωνσταντοπούλου, Μανώλης Γλέζος), ο Αλέξης Τσίπρας την υπερασπίστηκε λέγοντας ότι ήταν δικό μας το αίτημα για διακοπή της χρηματοδότησης της εγκληματικής οργάνωσης και όχι εκείνων που φλέρταραν με την ιδέα της συνεργασίας μαζί της.
 
Στον απόηχο της ψηφοφορίας της περασμένης εβδομάδας και των εντυπώσεων που δημιουργήθηκαν κάλεσε το κόμμα να επιδείξει «μια νέα και πιο αναβαθμισμένη ωριμότητα» όπου η πολιτική σταθερότητα θα συνδυάζεται με ευελιξία και η αγωνιστικότητα θα συνδυάζεται με αυτοσυγκράτηση. Όπως είπε με νόημα η αγωνιστικότητα και η αφοσίωση δεν αρκούν αλλά χρειάζεται περισσότερο από ποτέ η πιο πλατιά ενότητα, και ειδικά όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή χρειάζεται να πάρει ακόμη πιο βαθιά χαρακτηριστικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50