search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:27
MENU CLOSE

Άρον, άρον σταύρωσον αυτούς

29.10.2013 22:00
Άρον, άρον σταύρωσον αυτούς
 - Media

Ο σκοταδισμός  στο Ιράν και στις περισσότερες «σκληρές» μουσουλμανικές χώρες είναι καθημερινότητα.

Ο σκοταδισμός  στο Ιράν και στις περισσότερες «σκληρές» μουσουλμανικές χώρες είναι καθημερινότητα.

Οι μουλάδες και ιμάμηδες που ουσιαστικά διοικούν την πάλαι ποτέ αυτοκρατορία, έχουν επιβάλει τους δικούς τους, μεσαιωνικούς νόμους και η ανεξιθρησκία ή η ελευθερία λόγου είναι λέξεις άγνωστες και έννοιες μακρινές.

Και όσο κι αν πράγματι θέλει ο πρόεδρος Χασάν Ρουχανί να οδηγήσει τη χώρα του σε καλύτερες σχέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο και να την προοδεύσει, από τη στιγμή που οι φανατικοί και οι ιερείς κάνουν κουμάντο, τότε δύσκολα θα πετύχει τον στόχο του.

Στο Ιράν υπάρχουν χριστιανοί αλλά διώκονται όπως οι πρόγονοί τους από τους Ρωμαίους. Οι Ιρανοί δεν χρησιμοποιούν αρένες και λιοντάρια αλλά προτιμούν το μαστίγιο για να τιμωρήσουν τους «άπιστους».

Πριν από μερικές μέρες, δικαστήριο της χώρας επέβαλλε ποινή 80 χτυπημάτων με μαστίγιο σε τέσσερις χριστιανούς για κατανάλωση αλκοόλ και παράνομη κατοχή δορυφορικής κεραίας. Το «έγκλημα» τους, η κατανάλωση αλκοόλ, έγινε όταν οι 4 άντρες έλαβαν την Θεία Κοινωνία πέρυσι τα Χριστούγεννα.

Δεν υπάρχουν φυσικά επίσημες χριστιανικές εκκλησίες στο Ιράν (Θεός φυλάξοι) αλλά οι χριστιανοί πολίτες συγκεντρώνονται μυστικά σε σπίτια – εκκλησίες ώστε να εξασκούν την πίστη τους.

Σύμφωνα με τον Δρ. Αχμέντ Σααχίντ, παρατηρητή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα, «περισσότεροι από 300 χριστιανοί έχουν συλληφθεί από το 2010 και οι ηγέτες των αυτοσχέδιων εκκλησιών καταδικάζονται σε φυλάκιση με την κατηγορία των εγκλημάτων κατά της εθνικής ασφάλειας».

Η κυβέρνηση του Ιράν απάντησε στην έκθεση του Δρ. Σαχίντ μεμια πολύ… προοδευτική ανακοίνωση: «Ο παρατηρητής του ΟΗΕ δεν δίνει βάση στο νομικό καθεστώς της χώρας και την ισλαμική κουλτούρα καθώς θεωρεί αυτά που βλέπει στη δύση ως τα διεθνή στάννταρντς για όλο τον κόσμο».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:26