search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:55
MENU CLOSE

Με την κρίση, ούτε να κουνηθούμε!

29.10.2013 22:00

Ανησυχίες για το πόσο η κρίση επηρεάζει τις επιχειρηματικές δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων.

➧ Στα γνωστά ευαίσθητα ύδατα που βρίσκονται ανάμεσα στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων και του Καστελόριζου αναμένεται να πλεύσει τουρκικό ερευνητικό πλοίο, σύμφωνα με NAVTEX (ναυτική οδηγία) που εξέδωσε η Άγκυρα. Από την πλευρά τους οι ελληνικές υπηρεσίες προχώρησαν στα δέοντα (διάβημα διαμαρτυρίας), για να λάβουν τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις των τουρκικών αρχών, σύμφωνα με τις οποίες η όποια έρευνα, αν γίνει, θα είναι επιστημονική και θα αφορά τα τουρκικά και τα διεθνή ύδατα.

➧ Τέτοιου είδους καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις μπορεί να ικανοποιούν κάποιους διπλωμάτες και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και για όσους από τη στρατιωτική ηγεσία (νυν και πρώην) γνωρίζουν τις ολοένα και μειούμενες επιχειρησιακές δυνατότητες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Ανασφάλειες του (στρατιωτικού) επαγγέλματος, μπορεί κάποιος να πει. Ας ελπίσουμε να είναι έτσι…

➧ Πέραν, ωστόσο, των ανησυχιών που διατυπώνονται για τις συνέπειες που έχει στις επιχειρησιακές δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων η οικονομική κρίση, υπάρχουν και οι ανησυχίες που έχουν να κάνουν με τις δυνατότητες που έχει μια υπό εποπτεία χώρα, όπως η Ελλάδα, να υποστηρίξει, σε διπλωματικό – πολιτικό επίπεδο, τα συμφέροντά της. Υπ’ αυτήν την έννοια θα παρακολουθήσουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον (και ανησυχία) τον γ.γ. του ΥΠΕΞ Αν. Μητσιάλη (τρίτη αναστολή της συνταξιοδότησής του) να προσπαθεί να αποδείξει ότι οι επαφές του με τον εκπρόσωπο του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους (ρεπορτάζ στη σελίδα 9) είναι… άτυπες.

➧ Με ενδιαφέρον επίσης θα παρακολουθήσουμε και τις εξετάσεις που θα γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου για την επιλογή καμιά δεκαριά νέων (ακολούθων) στη διπλωματική υπηρεσία. Ελπίζουμε μάλιστα να μην επαναληφθεί η προηγούμενη εξέταση φρονημάτων στην αγγλική γλώσσα, που είχε επιχειρήσει ένας πρώην πρέσβης, επηρεασμένος ίσως και από τη θητεία του στο ευαγές ίδρυμα της οδού Κατεχάκη.

➧ Τελειώνοντας, θα θέλαμε να ευχηθούμε στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου «καλό κουράγιο» και καλά «ξεμπερδέματα», καθώς, όπως φαίνεται από την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα της μεταφοράς των οικοσκευών των διπλωματών που μετατίθενται στο εξωτερικό. Ελπίζουμε ότι η κυρία Δούρου θα έχει την υπομονή και επιμονή που απαιτεί μια προσπάθεια ανίχνευσης του τρόπου με τον οποίο έχει στηθεί η εν λόγω χρυσοφόρος (για κάποιους) δραστηριότητα με δημόσιο χρήμα…

                                                                               dim10201961@yahoo.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:53