16/12/2018 13:36:56

Ιστορία ξανά

Ιστορία ξανά - Media

«Δημιουργία ξανά» αποκαλούσε, αν θυμάστε, το κίνημά του ο διαφημιστής Θάνος Τζήμερος, ένα μικρό πολιτικό φρούτο στο σαπρό και ξεχαρβαλωμένο χωράφι της μνημονιακής Ελλάδας.
Τώρα που όλοι οι τσιγγάνοι έγιναν απαγωγείς ξανθών κοριτσιών ο εν λόγω λυσιάρχης (προσωπικός νεολογισμός – λυσιάρχης: ο λυσσασμένος που έχει λύση για όλα) έσπευσε να προτείνει σε άρθρο του την ξεδιάντροπα ρατσιστική αποψάρα ότι εκατομμύρια παλιο-Ρομά δεν έχουν θέση όχι στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρώπη, ότι ο τρόπος ζωής τους είναι ιστορικά ξεπερασμένος, ότι το κράτος πρέπει να τους εκβιάσει για να τον αλλάξουν κ.λπ.
Βέβαια, άλλα έδειξε το DNA. Το κοριτσάκι από τα Φάρσαλα είναι βέρο τσιγγανάκι – εκ Βουλγαρίας. Ο Θεός των τσιγγάνων (βάζω στοίχημα ότι είναι διαφορετικός απ’ τον δικό μας) ας ρίξει δίπλα του κανέναν φύλακα άγγελο, να μην το φάνε οι λύκοι.
Τι απαντάς στους Τζήμερους, στους κίτρινους ρεπορτεράδες που έσπευσαν να στοχοποιήσουν 200.000 συνέλληνες σκούζοντας ότι «Ρομά αρπάζουν μωράκια!» («Espresso», Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013) ή γράφοντας ψέματα ότι «Το DNA ‘‘μίλησε’’: δεν είναι τσιγγάνα η 4χρονη που βρέθηκε σε οικισμό Ρομά» («Πρώτο Θέμα», 18 Οκτωβρίου 2013); Πώς αντιδράς στους ρατσιστές της διπλανής πόρτας, στα μισόλογα των πολιτικών και στην αδιαφορία των Αρχών; Πώς ανατρέπεις την άθλια ζωή στους καταυλισμούς της φτώχειας, της απαιδευσιάς και της εγκληματικότητας;
Υπάρχουν σοβαρές λύσεις που έδωσαν άλλες χώρες. Από δασκάλους, γιατρούς και υπαλλήλους της διοίκησης που (παρ)ακολουθούν τους νομάδες σεβόμενοι τον πολιτισμό τους μέχρι τα στοιχειώδη, όπως η παροχή νερού και ρεύματος στους καταυλισμούς και η μηχανοργάνωση των ληξιαρχείων.
Εδώ ακόμη ψάχνουμε σε ποιες μαύρες τρύπες (δηλαδή τσέπες ημετέρων) έπεσαν τα εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν τα τελευταία χρόνια σε προγράμματα για τους Έλληνες Ρομά σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αλλά μακροπρόθεσμα χρειάζεται κάτι άλλο: Ιστορία ξανά. Μελέτη και εκλαΐκευση της Ιστορίας, αφού το ένα χωρίς το άλλο είναι είτε ελιτισμός είτε προπαγάνδα.
Ας διδάξουμε τα παιδιά μας για τον φόρο αίματος των τσιγγάνων στο Ολοκαύτωμα που οργάνωσαν οι ναζί.
Ας εξηγήσουμε πώς και γιατί μετανάστευσαν στην Ευρώπη του Μεσαίωνα οι πιο πικρά χαρούμενοι άνθρωποι της Ινδίας.
Ας γίνει γνωστό ότι η πρώτη γραπτή μαρτυρία ύπαρξης τσιγγάνων στη Γηραιά Ήπειρο σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1322, από έναν φραγκισκανό μοναχό.
Ας φωτιστούν οι άθλιες διακρίσεις κατά των τσιγγάνων στα κομμουνιστικά καθεστώτα του κάποτε «υπαρκτού σοσιαλισμού».
Και, τέλος, ας ανοίξουμε τέρμα τα ηχεία για να φτάσουν παντού τα λυτρωτικά τζαζ σόλο της κιθάρας του Τζάνκο Ράινχαρντ.
Ιστορία ξανά. Πανίσχυρο και αποτελεσματικό φάρμακο κατά πάσας οξείας ιδεοληπτικής νόσου, ιδίως του ρατσισμού. Όχι, δεν το διαθέτει η φαρμακαποθήκη του εθνικιστή τηλε-βιβλιοπώλη νυν υπουργού Υγείας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.