search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:04
MENU CLOSE

Στους δρόμους οι Πορτογάλοι κατά της λιτότητας

01.11.2013 15:57
Στους δρόμους οι Πορτογάλοι κατά της λιτότητας - Media

Χιλιάδες Πορτογάλοι διαδήλωσαν σήμερα μπροστά από το κοινοβούλιο για να διαμαρτυρηθούν κατά των σημαντικών περικοπών στις δημόσιες δαπάνες που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2014.

Χιλιάδες Πορτογάλοι διαδήλωσαν σήμερα μπροστά από το κοινοβούλιο για να διαμαρτυρηθούν κατά των σημαντικών περικοπών στις δημόσιες δαπάνες που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2014.
 
«Κυβέρνηση εκτός νόμου», «ο προϋπολογισμός είναι ληστεία» και «αρκετά τρόικα!», ήταν κάποια από τα συνθήματα που είχαν γράψει στα πανό οι διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν κατά της κεντροδεξιάς κυβέρνησης, οι βουλευτές της οποίας ετοιμάζονται να ψηφίσουν σε πρώτη ανάγνωση τον προϋπολογισμό, και της τρόικας.


 
Το προσχέδιο του προϋπολογισμού, η τελική μορφή του οποίου θα ψηφιστεί στις 26 Νοεμβρίου, προβλέπει περικοπές και επιπλέον φόρους ύψους 3,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή 2,3% του ΑΕΠ.
 
«Έχει έρθει η ώρα να φύγει η κυβέρνηση», φώναζαν οι διαδηλωτές που είχαν βγει στους δρόμους έπειτα από έκκληση του συνδικάτου CGTP, του μεγαλύτερου της Πορτογαλίας που πρόσκειται στο κομμουνιστικό κόμμα.
 
Διαδηλωτές βρέθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν εντός του πορτογαλικού κοινοβουλίου κατά την διάρκεια της διεξαγωγής της συζήτησης για το προσχέδιο του προϋπολογισμού.


 
Το CGTP θεωρεί ότι ο προϋπολογισμός του ερχόμενου έτους «καταστρέφει την εργασία, κλέβει τους μισθούς και τις συντάξεις, προχωρά σε περικοπές στην υγεία, την κοινωνική προστασία και την εκπαίδευση».
 
Έχοντας ισχυρή πλειοψηφία, οι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού είναι βέβαιοι ότι θα ο προϋπολογισμός θα ψηφιστεί μετά τη συζήτηση που ξεκίνησε χθες Πέμπτη και συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:04