search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:03
MENU CLOSE

«Το πεπρωμένο του Μίλτου Περσίδη»

04.11.2013 22:00
«Το πεπρωμένο του Μίλτου Περσίδη» - Media

Σε καιρούς χαλεπούς και δύσκολους, να που υπάρχει ακόμα ελπίδα. Δημιουργικοί άνθρωποι, που επιμένουν ενάντια στις όποιες πιθανότητες των… μνημονίων να θέλουν να αρθρώνουν τον δικό τους έντεχνο λόγο.

Σε καιρούς χαλεπούς και δύσκολους, να που υπάρχει ακόμα ελπίδα. Δημιουργικοί άνθρωποι, που επιμένουν ενάντια στις όποιες πιθανότητες των… μνημονίων να θέλουν να αρθρώνουν τον δικό τους έντεχνο λόγο. Ακόμα και με έναν… όχι τόσο προβεβλημένο λόγο, όπως εκείνος των κόμικς. Ο Βασίλης Χειλάς (σενάριο) και ο Άγγελος Κωνσταντίνου (σχέδιο και χρώμα) έκατσαν κι έφτιαξαν λοιπόν μια μίνι σειρά κόμικς με τιτλο «Το πεπρωμένο του Μίλτου Περσίδη». Τα σκίτσα και το θέμα της σειράς παραπέμπουν συνειδητά και άμεσα στους ντισνεϊκούς ήρωες (ας πούμε στον Σκρουτζ, τον Ντόναλντ και τα τρία ανιψάκια), αλλά με μιαν ελληνική ιστορική προοπτική, αφού για τον πατριάρχη της οικογένειας Επαμεινώνδα Χατζηπετρίδη υπονοείται μια προσφυγική καταγωγή (στην Παλιά Ήπειρο και την «Ακτή των Καβουριών») πριν ξενιτευτεί και μεγαλουργήσει στη «Νέα Ήπειρο». Σχεδιασμένη με λιτό τρόπο – όπως αρμόζει και όπως εν τέλει έχουμε συνηθίσει τους ζωόμορφους χιουμοριστικούς ήρωες των αμερικανικών κυρίως κόμικς –, η σειρά επιχειρεί να απευθυνθεί τόσο σε ένα παιδικό κι εφηβικό κοινό όσο και σε ενήλικες, πλέον, που δεν έπαψαν να νοσταλγούν και ν’ αγαπούν τέτοιες κόμικς αφηγήσεις.

Λίγα λόγια για το… έργο
Φλεβάρης του 1989. Ο διάσημος φωτορεπόρτερ Μίλτος Περσίδης ετοιμάζεται να βουτήξει στο δικό του παρελθόν και της οικογένειάς του. Θυμάται τη μητέρα του που, το καλοκαίρι του 1969, έβαλε αυτόν και τα δύο αδέλφια του σ’ ένα τρένο και τα έστειλε να κάνουν διακοπές στην όμορφη Σαχμιδόπολη, στο σπίτι του αδελφού της. Ήταν και η τελευταία φορά που την είδε. Θυμάται τον θείο Ρηγίνο και την αλλόκοτη, ρέμπελη ζωή του. Θυμάται και τον Νώντα Χατζηπερσίδη, τον αδελφό της γιαγιάς τους, που τύχαινε να είναι ο «πλουσιότερος γάτος στον κόσμο». Θυμάται τόσο πολλά μικρά και μεγάλα περιστατικά, τόσα διαφορετικά πρόσωπα, από μια ζωή μεγαλύτερη κι απ’ τη φαντασία. Ο Μίλτος Περσίδης όμως πρέπει να πάρει μια σημαντική απόφαση. Έχει έρθει η ώρα να επιστρέψει στη Σαχμιδόπολη ύστερα από οχτώ χρόνια και να λύσει ένα μυστήριο. Το μυστήριο που θα ξεκλειδώσει μια σειρά από πόρτες που κανείς δεν θέλησε ή δεν τόλμησε να παραβιάσει…            

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:03