search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:31
MENU CLOSE

Μέρα απεργίας – Ποιοι συμμετέχουν

05.11.2013 08:16
Μέρα απεργίας – Ποιοι συμμετέχουν - Media

Απεργιακό μπλακ άουτ σήμερα Τετάρτη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Ανάμεσα στα αιτήματα η επαναφορά του εργατικού δικαίου, η κατάργηση των χαρατσιών και κανένας πλειστηριασμός κατοικίας.

Απεργιακό μπλακ άουτ σήμερα Τετάρτη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Κλειστό το μετρό στο Σύνταγμα από τις 09:30 το πρωί.
 
Στις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10.30.
 
Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, τις ΔΕΚΟ, τα Ταμεία και την τοπική αυτοδιοίκηση, οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι δικαστικοί υπάλληλοι, δάσκαλοι και καθηγητές κ.ά.
 
Παράλληλα, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι Προνοιακές Μονάδες και το ΕΚΑΒ, λόγω της συμμετοχής γιατρών και λοιπών εργαζομένων στην κινητοποίηση.
 
Τη συμμετοχή τους στην απεργία έχουν επίσης ανακοινώσει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, καθώς και η Ομοσπονδία Τριτέκνων.
 
Παράλληλα, τρίωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00 έχουν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
 
Επιπλέον, η ΠΝΟ έχει ανακοινώσει πως θα κρατήσει τα πλοία δεμένα στα λιμάνια, κάνοντας λόγο για «χιονοστιβάδα αντεργατικών μέτρων και πολιτικών».

Τα αιτήματα της απεργίας:

Σύμφωνα με την απεργιακή διακήρυξη της ΓΣΕΕ τα συνδικάτα διεκδικούν:
– Την επαναφορά του εργατικού δικαίου.
– Την επανάκτηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
– Να καταργηθούν τα «χαράτσια» και να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός κατοικίας.
– Τη μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους.
– Δέσμη μέτρων ανακούφισης των ανέργων, μέτρα κατά της ανεργίας και δημοκρατικά δικαιώματα για τους εργαζομένους.
– Να μην προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων φορέων και επιχειρήσεων.


 
Χωρίς δικαστικές υπηρεσίες η χώρα την Τετάρτη
 
Κλειστές θα παραμείνουν και οι δικαστικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα λόγω της συμμετοχής της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος στη γενική απεργία.
 
«Οι  κινητοποιήσεις μας ενάντια στα αντιλαϊκά µέτρα και τη µνηµονιακή πολιτική αποτελούν παρακαταθήκη και εφαλτήριο για τους νέους αγώνες µας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία και προσθέτει:
 
«Οι εµπνευστές της αδιέξοδης µνηµονιακής πολιτικής, προκειµένου να κερδίσουν πολιτικό χρόνο και να εκτονώσουν τη λαϊκή οργή, κατέφυγαν, ερήµην του λαού, σε πολιτικές επιλογές που θεωρούν ότι τους επιτρέπουν να υλοποιούν σήµερα, αλλά και να συνεχίσουν αύριο την ίδια µνηµονιακή αντιλαϊκή πολιτική. Οι  εργαζόµενοι, η ελληνική κοινωνία, δεν πρέπει να παγιδευτούν, να αποπροσανατολιστούν και να εφησυχάσουν».
 
Ακυρώνονται και οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου
 
Ακυρώνονται οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, λόγω της προγραμματισμένης απεργίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η πρώτη κρατική σκηνή της χώρας, ακυρώνονται οι παραστάσεις «Η γειτονιά των αγγέλων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη στο Θέατρο Rex – Σκηνή Κοτοπούλη, «Περιποιητής φυτών» του Παύλου Μάτεσι στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος» και «Ο Μόγλης και οι περιπέτειές του στη ζούγκλα» του Γιάννη Σκαραγκά στο Παιδικό Στέκι – Σκηνή «Κατίνα Παξινού».
 
Οι θεατές που έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια για τις συγκεκριμένες παραστάσεις μπορούν να προσέλθουν στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου εντός δεκαήμερου για αλλαγή ή εξαργύρωση των εισιτηρίων τους ή να επικοινωνήσουν μέσω διαδικτύου ή μέσω του τηλεφωνικού κέντρου για εισιτήρια (2107234567).
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15