search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:25
MENU CLOSE

Κυρ. Μητσοτάκης: Αξιολόγηση και απολύσεις σε όλες τις ΔΕΚΟ

05.11.2013 09:20
Κυρ. Μητσοτάκης: Αξιολόγηση και απολύσεις σε όλες τις ΔΕΚΟ - Media

Από την επέκταση της διαδικασίας αξιολόγησης σε μεγάλα, μεσαία και μικρά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου θα προκύψει ένας αριθμός απολύσεων στον δημόσιο τομέα, ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την επέκταση της αξιολόγησης σε μεγάλα, μεσαία και μικρά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου από την οποία θα προκύψει ένα ποσοστό του αριθμού απολύσεων στο Δημόσιο ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Η διαδικασία θα αφορά όλες τις ΔΕΚΟ (ακόμη και αυτές που έχουν συγχωνευθεί) προκειμένου να εντοπιστεί το πλεονάζον προσωπικό.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπογράμμισε: «Όλοι οι υπουργοί γνωρίζουν ποια νομικά πρόσωπα ανήκουν στο υπουργείο τους και θα πρέπει να κινήσουν τη σχετική διαδικασία».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η διαδικασία αξιολόγησης – απολύσεων θα επεκταθεί σε όλες τις μεγάλες ΔΕΚΟ που είναι υπό κρατικό έλεγχο και εξαιρούνται μόνο αυτές που είναι υπό ιδιωτικοποίηση. Στην αξιολόγηση θα ενταχθούν ακόμη και οι ΔΕΚΟ που έχουν συγχωνευθεί όπως οι συγκοινωνιακοί φορείς.

Σε ό,τι αφορά τη μνημονιακή δέσμευση για 4.000 απολύσεις έως το τέλος του έτους, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε πως υπολογίζονται 2.000 απολύσεις από το κλείσιμο της ΕΡΤ και πως όσοι επαναπροσληφθούν ως μόνιμοι στο νέο φορέα θα αφαιρεθούν από τον αριθμό αυτό. Ενώ, όπως ανέφερε, θα προσμετρηθούν οι απολύσεις 300 – 320 επίορκων υπαλλήλων.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι ζητά να προσμετρηθούν οι συμβασιούχοι που θα απολυθούν από το Δημόσιο αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με τα δικαστήρια, ενώ τόνισε ότι στον αριθμό των 4.000 απολύσεων θα συνυπολογιστούν οι απολύσεις από τις αμυντικές βιομηχανίες.

Σε ό,τι αφορά το επόμενο κύμα διαθεσιμότητας (άλλοι 12.500 υπάλληλοι έως το τέλος του έτους) παρατήρησε πως θα ζητήσει παράταση από την τρόικα.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι όπως ανακοίνωσε, σε συνεργασία με τον υπουργό Εργασίας, το επόμενο διάστημα, θα θέσουν το θέμα της επανεξέτασης των συνδικαλιστικών αδειών που ισχύει απο το 1982. «Το κράτος υπήρξε αρκετά γενναιόδωρο» σε αυτό τον τομέα υπογράμμισε. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:25