search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:46
MENU CLOSE

Προφάσεις εν αμαρτίαις

05.11.2013 22:00
oldphotos1965389_11383667417.jpg

 
Ο εγκλωβισµός της κυβέρνησης στις δαγκάνες της τρόι­κας και οι μηδαμινές πιθανότητες να ξεφύγει δημιουρ­γούν ένα εξαιρετικά δυσάρεστο πολιτικό πλαίσιο γι’ αυτήν. Το οποίο έγινε ακόμη δυσμενέστερο μετά την κατάρρευση του μύθου περί «πολιτικής διαπραγμά­τευσης», ο οποίος περιορίστηκε σε μερικούς αμήχα­νους «τσαμπουκάδες».

 
Ο εγκλωβισµός της κυβέρνησης στις δαγκάνες της τρόι­κας και οι μηδαμινές πιθανότητες να ξεφύγει δημιουρ­γούν ένα εξαιρετικά δυσάρεστο πολιτικό πλαίσιο γι’ αυτήν. Το οποίο έγινε ακόμη δυσμενέστερο μετά την κατάρρευση του μύθου περί «πολιτικής διαπραγμά­τευσης», ο οποίος περιορίστηκε σε μερικούς αμήχα­νους «τσαμπουκάδες».
 
Η αµηχανία της γίνεται μεγαλύτερη από το ότι δεν περ­νάει ούτε η – αναιμική εκ των πραγμάτων – επικοι­νωνιακή προσπάθεια κάποιων, ειδικά στα ΜΜΕ, να τονίσουν τον κίνδυνο να διασαλευθεί η «πολιτική ομα­λότητα» και να απειληθεί η δημοκρατία εξ αιτίας της τρομοκρατικής επίθεσης με θύματα δύο μέλη της Χρυ­σής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο Αττικής.
 
Ο κόσµος βρίσκεται σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύ­ματος. Όχι μόνο δεν έχει πρόθεση να εμπλακεί σε… «εμφύλιο», αλλά είναι από τις ελάχιστες φορές που οργανωμένα και διακομματικά «σιχτιρίζει» όχι κάποι­ον εσωτερικό ιδεολογικό «αντίπαλο», αλλά την πολύ συγκεκριμένη πολιτική λεηλασίας και καταστροφής της χώρας και του ελληνικού λαού. Για την οποία είναι υπεύθυνοι οι δανειστές και η ελεγχόμενη από αυτούς κυβέρνηση.
 
Και πάλι όµως κανείς δεν πρόκειται να τους τιμωρήσει με τα… όπλα. Δεδομένου μάλιστα ότι κανένα κίνημα έμπρακτης πολιτικής και κινηματικής αντίστασης δεν διαφαίνεται ότι θα δημιουργηθεί στο πολύ άμεσο μέλ­λον, το όπλο του ελληνικού λαού θα είναι ακόμη μια φορά – ίσως, όμως, τελευταία… – η ψήφος.
 
Η ανησυχία βουλευτών της συγκυβέρνησης και παραγό­ντων των ΜΜΕ ότι, ακόμη και αν περάσει ως έχει ο νό­μος για τη φορολόγηση των ακινήτων, αυτή η κυβέρ­νηση δεν θα μπορεί να κυβερνήσει ακούγεται βάσι­μος. Όσο βάσιμη είναι και η ανησυχία των βουλευτών της Ν.Δ. ότι «θα γίνουμε ΠΑΣΟΚ».
 
Κάποιοιλίγοιθερµοκέφαλοι ενδεχομένως θα ήθε­λαν μια κλιμάκωση της πολιτικής βίας ελπίζοντας άλ­λοι ότι έτσι θα δώσουν ένα «μάθημα» στους ναζί και άλλοι ότι θα καταφέρουν να αναδειχθούν ως εγγυητές της «ομαλότητας» θέτοντας το δίλημμα «εμείς ή το χάος». Μόνο που όλα αυτά περιορίζονται στις σκέψεις ελαχίστων και παραμένουν στη σφαίρα του γελοίου.
 
Το µεγάλο πολιτικό πρόβλημα είναι αν αυτή η κυβέρνη­ση έχει απαντήσεις στις μεγάλες αγωνίες του ελληνι­κού λαού. Από αυτό θα κριθεί. Όλα τα άλλα είναι προ­φάσεις εν αμαρτίαις…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:44