search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:01
MENU CLOSE

ΕΜΥ: Έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης του καιρού

06.11.2013 06:45
ΕΜΥ: Έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Media

Πάει το… 6μηνο φετινό καλοκαιράκι με τον καιρό πλέον να αρχίζει να θυμίζει τον παλιό καλό Νοέμβριο. Κι επειδή άργησε να έρθει, ο χειμώνας λέει να μας… ζορίσει λίγο καθώς, σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στη διάρκεια της μέρας.

Ο… Αύγουστος τέλειωσε! Πάει το… 6μηνο φετινό καλοκαιράκι με τον καιρό πλέον να αρχίζει να θυμίζει τον παλιό καλό Νοέμβριο. Κι επειδή άργησε να έρθει, ο χειμώνας λέει να μας… ζορίσει λίγο καθώς, σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στη διάρκεια της μέρας.

Ειδικότερα οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις ανατολικές και νότιες περιοχές θα συνεχιστούν και θα επηρεάσουν περισσότερο μέχρι το απόγευμα την Ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και μέχρι το πρωί της Πέμπτης την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έχει ζητήσει από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν επιπτώσεις από την κακοκαιρία.

Αναλυτικά ο καιρός:

Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση από το βράδυ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα και από τα δυτικά τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, αλλά βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:59