search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:31
MENU CLOSE

Ψηφίστηκε στη Βουλή η διάταξη για τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα – «Όχι» από Παπανδρέου, Καραμανλή

06.11.2013 06:57
Ψηφίστηκε στη Βουλή η διάταξη για τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα - «Όχι» από Παπανδρέου, Καραμανλή - Media

Υπερψηφίστηκε με την στήριξη των βουλευτών ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ η διάταξη με την οποία ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2014 ως καταληκτική ημερομηνία προκειμένου οι τηλεοπτικοί σταθμοί να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους

Υπερψηφίστηκε με την στήριξη των βουλευτών ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ η διάταξη με την οποία ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2014 ως καταληκτική ημερομηνία προκειμένου οι τηλεοπτικοί σταθμοί να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους και να έχουν έτσι την δυνατότητα συμμετοχής τους στο διαγωνισμό για την ψηφιακή αδειοδότησή τους.

«Υπέρ» ψήφισαν 154 βουλευτές ενώ 115 δήλωσαν κατά της διάταξης.

Ανάμεσα σε αυτούς που καταψήφισαν ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η απουσία από την ψηφοφορία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, χαρακτηρίστηκε «μήνυμα με πολλούς αποδέκτες». Μάλιστα, ένας συνεργάτης του ανέφερε με νόημα: «Γιατί να έρθει να ψηφίσει ο Καραμανλής, όταν δεν πήγε ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Βενιζέλος».

Τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και ο κ. Καραμανλής με το νόμο Ρουσόπουλο, προγραμμάτιζαν την επιβολή αντιτίμου για την οριστική άδεια πανελλαδικής ψηφιακής τηλεοπτικής εμβέλειας και γι' αυτό δεν ψήφισαν τη συγκεκριμένη ρύθμιση

Επίσης, ο Δημήτρης Κρεμαστινός ψήφισε την τροπολογία την τελευταία στιγμή αφού νωρίτερα είχε γίνει αλλαγή από τον Σίμο Κεδίκογλου στην καταληκτική ημερομηνία για να δοθούν οι ψηφιακές άδειες. Μετά την αλλαγή του κ. Κεδίκογλου ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου του 2014 και όχι ο Ιούνιος του 2015.

Ο κ. Κρεμαστινός είχε εκφράσει τις διαφωνίες του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και είχε αναφέρει πως δεν θα ψηφίσει την τροπολογία αν δεν αλλάξει η καταληκτική ημερομηνία.

Λίγο αργότερα ο κ. Κρεμαστινός μιλώντας με δημοσιογράφους και σχολιάζοντας τα «όχι» των κ.κ. Παπανδρέου και Απόστολου Κακλαμάνη είπε πως αν οι συνάδελφοί του από το ΠΑΣΟΚ ήθελαν θα έπρεπε να έρθουν στην ΚΟ και να εκφράσουν την άποψή τους και τα επιχειρήματά τους και όχι να κρατήσουν αυτή τη στάση που κράτησαν. αν ήθελαν να συμβάλουν ουσιαστικά.

Αρκετές απουσίες σημειώθηκαν και από το κόμμα της ΔΗΜΑΡ ενώ εκτός από τον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη απόντες ήταν μεταξύ άλλων, η Μαρία Ρεπούση, ο Γιάννης Πανούσης, ο Γρηγόρης Ψαριανός, η Νίκη Φούντα και ο Γιώργος Κυρίτσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:30