search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:35
MENU CLOSE

Πωλητήριο στην ιστορική έδρα της Corriere della Sera

05.11.2013 22:00
Πωλητήριο στην ιστορική έδρα της Corriere della Sera - Media

Με στόχο την μείωση των χρεών, το διοικητικό συμβούλιο της εφημερίδας Κοριέρε Ντέλα Σέρα αποφάσισε την πώληση της ιστορικής έδρας της εφημερίδας, έναντι τιμήματος ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ, σε αμερικανική εταιρία.

 
Με στόχο την μείωση των χρεών, το διοικητικό συμβούλιο της εφημερίδας Κοριέρε Ντέλα Σέρα αποφάσισε την πώληση της ιστορικής έδρας της εφημερίδας, ενός κτιρίου το οποίο βρίσκεται στην οδό Σολφερίνο του Μιλάνου, έναντι τιμήματος ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ, σε αμερικανική εταιρία.

Το κτίριο οικοδομήθηκε πριν ένα αιώνα, θεωρείται από τα σημαντικά δείγματα του αρχιτεκτονικού ρυθμού Liberty και το επισκέπτονται, κάθε χρόνο, 20.000 μαθητές, φοιτητές και αναγνώστες γενικότερα. Στο ίδιο μέγαρο, στεγάζεται και η αθλητική εφημερίδα Γκαζέτα ντέλο Σπορτ, η οποία ανήκει επίσης στον όμιλο Rcs.

Το συμφωνητικό αυτό δίνει την δυνατότητα στον δημοσιογραφικό όμιλο να ενοικιάζει το οίκημα. Αυτό τουλάχιστο για το άμεσο μέλλον σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να αναζητήσει νέα έδρα.

Οι δημοσιογράφοι της πρώτης σε κυκλοφορίας ιταλικής εφημερίδας, όμως αντέδρασαν έντονα στην δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης συμφωνίας, καθώς θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό αλλοιώνεται η φυσιογνωμία της Κοριέρε, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια της την ανεξαρτησία. Εκπρόσωποί τους είπαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο ακόμη και να προσφύγουν δικαστικά εναντίον της απόφασης.

Υπέρ της πώλησης τασσόταν επίμονα ο βασικός μέτοχος της εφημερίδας του Μιλάνου, ο όμιλος Fiat.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:34