search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:37
MENU CLOSE

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Το Συμβούλιο «καρφώνει» τον Πελεγρίνη

06.11.2013 15:44
Δεν θα χαθεί το εξάμηνο, λέει η σύγκλητος του ΕΚΠΑ - Media

Εισαγγελική έρευνα εναντίον του Πρύτανη του ΕΚΠΑ Θ. Πελεγρίνη πρόκειται να διεξαχθεί, με βάση ανακοίνωση του Συμβουλίου του Ιδρύματος που του καταλογίζει ευθύνες επειδή το πανεπιστήμιο δεν λειτουργεί καθώς οι διοικητικοί του υπάλληλοι απεργούν εδώ κι 9 εβδομάδες αντιτιθέμενοι στις 1.347 διαθεσιμότητες.

  
Εισαγγελική έρευνα εναντίον του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) Θ. Πελεγρίνη πρόκειται να διεξαχθεί, με βάση ανακοίνωση του Συμβουλίου του Ιδρύματος που καταλογίζει ευθύνες για την κατάσταση του Πανεπιστημίου, το οποίο δεν λειτουργεί καθώς οι διοικητικοί του υπάλληλοι απεργούν εδώ κι 9 εβδομάδες αγωνιζόμενοι ενάντια στη διαθεσιμότητα 1.349 συναδέλφων τους.  
 
Με εντολή της Εισαγγελίας, η ανακοίνωση του Συμβουλίου του ΕΚΠΑ, που περιλαμβάνεται σε δημοσίευμα της «Καθημερινής», θα συσχετιστεί με την ήδη διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση, με αντικείμενο αν προκύπτει διάπραξη αδικημάτων, όπως αυτό της παράβασης καθήκοντος εκ μέρους των υπευθύνων για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου. Η εν λόγω προκαταρκτική εξέταση είχε ξεκινήσει μετά από αναφορά στον Άρειο Πάγο του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου.
 
Στην ανακοίνωσή του το Συμβούλιο του ΕΚΠΑ αναφέρει ότι από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το Πανεπιστήμιο Αθηνών κινδυνεύει να βγει πολλαπλώς ζημιωμένο, καθώς κινδυνεύουν η ερευνητική και εκπαιδευτική λειτουργία του, το διεθνές του κύρος, λόγω και αθέτησης συμβατικών υποχρεώσεων του, πληρωμών κλπ, αλλά και τα συμφέροντα των φοιτητών. Κατηγορεί τον Πρύτανη, μεταξύ άλλων γιατί «δεν απαίτησε και δεν εξασφάλισε την παρουσία προσωπικού ασφαλείας εκ των διοικητικών υπαλλήλων στις υπηρεσίες του Ιδρύματος, καίτοι αυτό ήταν απόφαση της Συγκλήτου», ότι «υποθάλπει καταχρηστικές συμπεριφορές» κ.ά.
 
Το Συμβούλιο με την ανακοίνωσή του καλεί το υπουργείο Παιδείας να «προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να ελεγχθεί κατά πόσον ο πρύτανης ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του».
 
Την έρευνα για την υπόθεση, υπό την εποπτεία εισαγγελέα, ανέλαβε να διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια, με εντολή να ολοκληρωθεί ταχύτατα.
 
Πελεγρίνης: «Οι συκοφάντες δεν με τρομάζουν»
 
Νωρίτερα, μετά την ανακοίνωση του Συμβουλίου Ιδρύματος, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης είχε δηλώσει:

«Η ανακοίνωση περιλαμβάνει ψεύδη και ανυπόστατα στοιχεία. Είναι συκοφαντική. Οι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν στην ελληνική δικαιοσύνη, επειδή ενεργούν με σκοπό να βλάψουν τα συμφέροντα και τη φήμη του αρχαιότερου πανεπιστημίου της χώρας, καθώς και την υπόληψη του πρύτανή του. Οι συκοφάντες δεν με τρομάζουν»

«Καλώ τον υπουργό Παιδείας, εάν αισθάνεται ότι έχω παραβιάσει τα καθήκοντά μου, να ασκήσει τα νόμιμα».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:35