search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:21
MENU CLOSE

Ελεύθεροι δύο ακόμη κάτοικοι της Ιερισσού (Video)

06.11.2013 16:25
Έδιωξαν τους Χρυσαυγίτες από την Ιερισσό (Video) - Media

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν δύο ακόμη κάτοικοι της Ιερισσού, μετά από τρεις μήνες που κρατούνταν καθώς φέρεται πως συμμετείχαν στην εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

  
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν δύο ακόμη κάτοικοι της Ιερισσού, μετά από τρεις μήνες που κρατούνταν καθώς φέρεται πως συμμετείχαν στην εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.
 
Οι Γιάννης Σταθώρη και Δημήτρης Ιωάννου επέστρεψαν σήμερα στο χωριό τους όπου έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους συντοπίτες τους. Στην Ιερισσό χτυπούσαν χαρμόσυνα οι καμπάνες ενώ διοργανώθηκε συλλογικό γλέντι.


 
Οι δικαστικές αρχές του Πολυγύρου Χαλκιδικής έκαναν δεκτό το αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής τους κράτησης με άλλους περιοριστικούς όρους κι έτσι αποφυλακίστηκαν.
 
Οι περιοριστικοί όροι που τους επιβλήθηκαν αφορούν την εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ επιπλέον τους επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση, ύψους 8.000 και 1.500 ευρώ.
 
Πριν από ένα περίπου μήνα άλλοι δύο κάτοικοι της Ιερισσού, που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση, αφέθηκαν ελεύθεροι.
 
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 20 άτομα, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, μεταξύ αυτών της «συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης».
 
Επικίνδυνα τοξικό το συμπύκνωμα αρσενοπυρίτη της «Ελληνικός Χρυσός»
 
Στο μεταξύ, επικίνδυνο λόγω τοξικότητας χαρακτήρισε το Χημείο του Κράτους το συμπύκνωμα αρσενοπυρίτη που χύθηκε στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης, στα μέσα Σεπτεμβρίου, από φορτηγό το οποίο μετέφερε απόβλητα της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός». Τα εργαστηριακά αποτελέσματα διαβιβάστηκαν στην αστυνομία για να συμπεριληφθούν στη δικογραφία που σχηματίζεται.
 
Όπως αναφέρει το kilkis24.gr, επικαλούμενο την έκθεση του τμήματος Σερρών του Χημείου του Κράτους, το υλικό στην ταξινόμησή του είναι τοξικό και χαρακτηρίζεται ύποπτο για πρόκληση βλαβών. Ακόμη, χαρακτηρίζεται τοξικό για υδρόβιους οργανισμούς.


 
Μάλιστα το χημείο επισημαίνει ότι «το δελτίο δεδομένων ασφαλείας της εταιρείας δεν είναι σύμφωνο με τον ευρωπαϊκό κανονισμό και απαιτείται αναθεώρηση», όπως προέκυψε από τη σύγκριση των εγγράφων της εταιρείας που είχαν στα χέρια τους οι χημικοί.
 
Όσον αφορά τις περιεκτικότητες σε στοιχεία, εντονότερη στα απόβλητα είναι η παρουσία αρσενικού, σε ποσοστό 11,5%, και ακολουθούν στοιχεία όπως ο μόλυβδος σε ποσοστό 1,6%, το κάδμιο σε ποσοστό 0,15% και άλλα.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:21