search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:13
MENU CLOSE

Ανανέωση σύμπραξης της INTERAMERICAN με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών υπέρ των ευπαθών κοινωνικών ομάδων

07.11.2013 11:43
Ανανέωση σύμπραξης της INTERAMERICAN με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών υπέρ των ευπαθών κοινωνικών ομάδων  - Media

Το πρότυπο πρόγραμμα «Art & Therapy», που ξεκίνησε πέρυσι η INTERAMERICAN συνεχίζεται για δεύτερη περίοδο.

Το πρότυπο πρόγραμμα «Art & Therapy», που ξεκίνησε πέρυσι η INTERAMERICAN για την ψυχαγωγική, θεραπευτικού χαρακτήρα υποστήριξη ατόμων με ειδικές ανάγκες και ατόμων υπό απεξάρτηση από ουσίες με τη συνεργασία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, συνεχίζεται για δεύτερη περίοδο.
 
Το «Art & Therapy» απευθύνεται σε μη κυβερνητικούς οργανισμούς και κοινωνικούς φορείς και μεταφράζεται πρακτικά σε δωρεάν παροχή εισιτηρίων που χορηγεί η INTERAMERICAN για την παρακολούθηση καλλιτεχνικών παραστάσεων και συμμετοχή σε δρώμενα, που οι οργανισμοί επιλέγουν από το πρόγραμμα της φετινής περιόδου (2013-2014) της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Αποδέκτες του «Art & Therapy» φέτος θα είναι άτομα από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ), την Κίνηση Αδελφών Ατόμων με προβλήματα Ψυχικής Υγείας (ΚΙΝ.Α.Ψ.Υ.), το Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με νευρομυικές παθήσεις MDA Hellas, το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.), τη Μονάδα Εφήβων – Νέων του ΟΚΑΝΑ «Ατραπός», το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Σωματείο για την απεξάρτηση «ΘΗΣΕΑΣ». Σημειώνεται ότι κατά το πρώτο έτος εφαρμογής του προγράμματος αξιοποιήθηκαν 1.000 παρουσίες σε επιλεγμένες παραστάσεις από τους οργανισμούς, που φέτος είναι περισσότεροι μετά την αποτελεσματικότητα που παρατηρήθηκε κατά την πρώτη πιλοτική περίοδο πέρυσι.
 
Σε κοινή τοποθέτησή τους τα συνεργαζόμενα μέρη – τόσο ο κ. Χρήστος Καρράς, εκτελεστικός διευθυντής και υπεύθυνος τομέα μουσικής της Στέγης όσο και ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής δημοσίων σχέσεων και κοινωνικής ευθύνης της INTERAMERICAN, επισημαίνουν τη θεραπευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη που παρέχουν οι Τέχνες και ο Πολιτισμός σε άτομα με ιδιαιτερότητες, τα οποία απειλούνται με περιθωριοποίηση, δίνοντας περιεχόμενο στην καθημερινότητά τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:11