search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:21
MENU CLOSE

Καβγάς στη Βουλή για την ΕΡΤ

07.11.2013 12:50
Καβγάς στη Βουλή για την ΕΡΤ - Media

Η αιφνιδιαστική ανακατάληψη του Ραδιομεγάρου, έδωσε την ευκαιρία να ξεδιπλωθούν στη Βουλή, οι σκαιές αρετές της «κατασταλτικής Δημοκρατίας» και των άγρυπνων στυλοβατών της.

Η αιφνιδιαστική ανακατάληψη του Ραδιομεγάρου, έδωσε την ευκαιρία να ξεδιπλωθούν στη Βουλή, οι σκαιές αρετές της «κατασταλτικής Δημοκρατίας» και των άγρυπνων στυλοβατών της.

«Αυτό που έγινε σήμερα, έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα» διακήρυξε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης, ενώ στην γραμμή της «αποκατάστασης της νομιμότητας» κινήθηκαν λίγο-πολύ και οι εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης.

Επί της ουσίας, ωστόσο, δεν κατάφεραν να απαντήσουν πειστικά στην κατηγορία ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ, έχει καταργηθεί στην πράξη, διότι έχει παρέλθει η ισχύς της, ενώ, η συγκυβέρνηση δεν απέφυγε τις αρνητικές εντυπώσεις που προκάλεσε η αυταρχική κίνηση δύο μόλις 24ωρα από την στιγμή που έδωσε χαριστικά στους ιδιωτικούς τη δυνατότητα να αποκτήσουν ψηφιακές συχνότητες με την ΕΡΤ εκτός παιχνιδιού. Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης με πρώτον τον ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για «πράξη πολιτικής αποσταθεροποίησης» κατήγγειλαν το γεγονός και τα επεισόδια που ακολούθησαν, εις βάρος εργαζομένων και βουλευτών. Ο γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτσης ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η επέμβαση δεν έγινε με εισαγγελική εντολή και μίλησε για ατμόσφαιρα πολιτικής όξυνσης και έκνομη πράξη, προσθέτοντας «πρόκειται για μια ακόμα χάντρα παρανομίας στο κομπολόγι που ξεκίνησε με το μαύρο στις 11 Ιουνίου».

Με δριμύ ύφος κατήγγειλε ότι η Αστυνομία απαγόρευσε την είσοδο των βουλευτών στο Μέγαρο, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν υπάρχουν  βουλευτές δύο ταχυτήτων, δύο επιπέδων δικαιωμάτων! Τι είστε; Ποιοι είστε; Δεν λειτουργεί έτσι η Δημοκρατία! Ακόμα και τον αγωνιστή Γ. Λαμπράκη τον άφησαν να περάσει από το ίδιο ακριβώς σημείο». Όταν μάλιστα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ο. Κωνσταντινόπουλος αντέδρασε στα λεγόμενά του ο κ. Βούτσης σχολίασε αιχμηρά «δεν έχετε τσίπα. Έχετε μετατραπεί όχι σε συνιστώσα, αλλά, σε γρανάζι αυτής της άθλιας πολιτικής».

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Βορίδης είπε «η αξιωματική αντιπολίτευση αντιδρά κάθε φορά που επιβάλλεται η νομιμότητα. Έχουμε ψηφίσει νόμο για την νέα ΔΤ, διαφωνείτε, σεβαστό, αλλά η Βουλή έχει αποφασίσει», ενώ στις καταγγελίες Βούτση, για την απαγόρευση εισόδου, απάντησε «για φανταστείτε απέναντι στους 5-6 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ήταν άλλοι τόσοι της ΝΔ που έχουν άλλη άποψη! Πως θα το λύναμε το ζήτημα; Όπως το λύνουν άλλοι που βρίσκονται στην αίθουσα; Ο ρόλος του βουλευτή είναι άλλος όχι στο πεζοδρόμιο να εφαρμόζει την νομιμότητα». Πρόσθεσε δε, ότι υπάρχει κόσμος και εργαζόμενοι που περιμένουν αποζημιώσεις και δεν μπορούν να τις πάρουν γιατί το λογιστήριο είναι υπό κατάληψη και γιατί «οι φίλοι σας κρατούν τα λογιστικά βιβλία».

Στον ΣΥΡΙΖΑ όμως, απάντησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλος  που τόνισε ότι το κτίριο της Αγίας Παρασκευής ανήκει σε όλους τους Έλληνες και όχι στους 10-12 που είχαν παραμείνει σε αυτό. «Η ενέργεια αποκαθιστά την λειτουργία της ΔΤ» δήλωσε και πρόσθεσε την καινοφανή άποψη ότι οι βουλευτές μπορεί να έχουν δικαίωμα να μπουν στο κτίριο, αλλά όμως δεν είχαν κανέναν λόγο να είναι εκεί. «Να κάνουν τι;», διερωτήθηκε, αμέριμνα…

Την εισβολή των ΜΑΤ και την συνακόλουθη χρήση χημικών, αλλά και τις προσαγωγές εργαζομένων κατήγγειλε και το ΚΚΕ με τον Ν. Καραθανασόπουλο. «Της νύχτας τα καμώματα είναι η κλιμάκωση της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης. Η αστυνομική βία και καταστολή αποτελούν βασικά εργαλεία για την υλοποίηση της βάρβαρης πολιτικής, ενταγμένης στην πολιτική νόμου και τάξης για να καλλιεργεί φόβο και υποταγή» είπε και σημείωσε την ανάγκη για «οργάνωση και αγώνα».  Από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο Β. Καπερνάρος μίλησε για κατάντια και σχολίασε πως  «Οι αλυσίδες στην ΕΡΤ με την χειροπέδη κάνει το γύρο του κόσμου και θίγει την αξιοπρέπεια του Έλληνα», επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου να ισχυρίζεται το πρωί πως δεν είχε εικόνα.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν όλο αυτό το διάστημα για να εξευρεθεί μια λύση και να εκτονωθεί η κατάσταση, υποστηρίζοντας ότι η κριτική που μπορεί να γίνει στην κυβέρνηση είναι ότι δεν εφάρμοσε νωρίτερα το νόμο και δεν απομάκρυνε αυτούς που την κατέλαβαν παράνομα. Αναφέρθηκε μάλιστα ειρωνικά στον Π. Λαφαζάνη του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι με αφορμή την επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης ονειρεύεται επιστροφή στα Σοβιέτ. «Η τελική επιτυχία του κυβερνητικού εγχειρήματος θα κριθεί από τον τρόπο που θα λειτουργήσει η νέα τηλεόραση, στόχος να έχουμε τηλεόραση που θα σέβεται τα χρήματα του φορολογούμενου με λιγότερο προσωπικό καλύτερες υπηρεσίες και δίχως κομματική ταυτότητα, για να μπορέσουμε να φτάσουμε νωρίτερα στο στόχο, έπρεπε να γίνει αυτό που έγινε σήμερα που ενδεχομένως θα έπρεπε να γίνει νωρίτερα», τόνισε μεταξύ άλλων.

Από τη ΔΗΜ.ΑΡ ο Ν. Τσούκαλης είπε «Ευχόμαστε το σημερινό να είναι το τελευταίο λάθος μιας αλυσίδας λαθών που ξεκίνησε με το κλείσιμο της ΕΡΤ», καλώντας τον πρωθυπουργό να παραδεχθεί το λάθος με το λουκέτο στην ΕΡΤ και όλοι μαζί να διαχειριστούν την κατάσταση, ώστε οι συνέπειες να είναι πιο ήπιες». Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα μέτρα που έρχονται, μίλησε ο Αρτ. Ματθαιόπουλος από τη Χρυσή Αυγή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:20