search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:30
MENU CLOSE

Απελευθερώνονται με «εξαιρέσεις» οι πλειστηριασμοί

07.11.2013 13:04
Απελευθερώνονται με «εξαιρέσεις» οι πλειστηριασμοί - Media

Παρά τις διαβεβαιώσεις προστασίας της πρώτης κατοικίας όσων πραγματικά αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, φαίνεται πως περνάμε στην επόμενη μέρα της απελευθέρωσης με εξαιρέσεις.

 
Με κυρίαρχο θέμα την απελευθέρωση των πλειστηριασμών ολοκληρώθηκε η συνάντηση που διήρκησε δύο ώρες της τρόικας με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.
 
Παρά τις διαβεβαιώσεις προστασίας της πρώτης κατοικίας όσων πραγματικά αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, φαίνεται πως περνάμε στην επόμενη μέρα της απελευθέρωσης με εξαιρέσεις.
 
Χαρακτηριστικό είναι πως η κυβέρνηση δεν θέλει διαρροές για να μην παρερμηνευθούν οι θέσεις της!
 
«Σε ό,τι αφορά στους πλειστηριασμούς, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη. Τα μεγάλα ψάρια και τα μεγάλα δάνεια είναι ο στόχος. Οι φτωχοί άνθρωποι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, αλλά όσοι μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους και εντούτοις κρύβονται πίσω από τη νομοθεσία, θα αποκαλυφθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ανώτερο στέλεχος του υπουργείου.
 
Όπως ανέφεραν στελέχη του υπουργείου, στη συνάντηση αποφασίστηκε να συγκροτηθούν άμεσα τα τεχνικά κλιμάκια, ώστε μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να υπάρχει πρόταση για μια νέα ρύθμιση που δεν θα επιτρέψει να υπάρξει νομοθετικό κενό από τον Ιανουάριο του 2014.
 
Όπως σχολίαζαν παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης, η λύση που θα προωθηθεί «δεν θα δημοσιοποιηθεί στο μεσοδιάστημα, προκειμένου να μην δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις σχετικά με τα στοιχεία των τραπεζών».
 
Επίσης, σημειώθηκε ότι εκκρεμεί η έγκριση από την τρόικα των δύο «οικονομικών» ορισμών σχετικά με τον «συνεργάσιμο δανειολήπτη» και τα «όρια αξιοπρεπούς διαβίωσης», κριτήρια τα οποία εκτιμάται ότι θα έχουν ιδιαίτερη σημασία και για το θέμα των πλειστηριασμών.
 
Για τις εμπορικές μισθώσεις αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα συνεδρίαση των κυβερνητικών εταίρων, καθώς η τρόικα δεν δέχεται κάτι λιγότερο από την πλήρη απελευθέρωση ενώ το υπουργείο Ανάπτυξης πιέζει ώστε οι νέες ρυθμίσεις να αφορούν στις νέες μισθώσεις. Στόχος όμως είναι να ολοκληρωθεί αυτή η εκκρεμότητα την ερχόμενη εβδομάδα.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:29