search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:58
MENU CLOSE

Ισπανία: Κλείσιμο δημόσιας τηλεόρασης αλά ΕΡΤ

08.11.2013 08:08
Ισπανία: Κλείσιμο δημόσιας τηλεόρασης αλά ΕΡΤ - Media

Το ελληνικό πρότυπο φαίνεται ότι «ζήλεψε» η περιφερειακή κυβέρνηση της Βαλένθια η οποία ανακοίνωσε το κλείσιμο των δημόσιων ΜΜΕ της περιοχής.

 
Το ελληνικό πρότυπο φαίνεται ότι «ζήλεψε» η περιφερειακή κυβέρνηση της Βαλένθια η οποία ανακοίνωσε το κλείσιμο των δημόσιων ΜΜΕ της περιοχής.
 
Ο συντηρητικός πρόεδρος Αλμπέρτο Φάμπρα δήλωσε πως η απόφαση για κλείσιμο του RTVV είναι αδιαπραγμάτευτη και όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ η απόφαση αυτή δεν έχει προηγούμενο στην Ισπανία υπενθυμίζοντας ότι στην Ευρώπη την αρχή έκανε η Ελλάδα με το κλείσιμο της ΕΡΤ.
 
Η απόφαση για κλείσιμο του RTVV ελήφθη μετά τη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την μαζική απόλυση υπαλλήλων 1.198 υπαλλήλων της εταιρείας που έγινε το 2012 και καλούσε την περιφερειακή κυβέρνηση να τους επαναπροσλάβει καθώς, σύμφωνα με την απόφαση, παραβιάζονταν θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων.
 
Η κυβέρνηση ωστόσο μετά την ανακοίνωση της απόφασης επέλεξε να αναγγείλει την κατάργηση της RTVV, επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα κι αδυναμία επαναπρόσληψης των υπαλλήλων.

Μετά την απόφαση, οι εργαζόμενοι παρέμειναν στις θέσεις τους και προειδοποίησαν ότι θα αγωνιστούν για να αποτρέψουν το κλείσιμο του δημοσίου φορέα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:57