search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:54
MENU CLOSE

La Moscheta: Ένας έρωτας… φαρσοκωμωδία

08.11.2013 22:00
La Moscheta: Ένας έρωτας… φαρσοκωμωδία - Media

Δολοπλοκίες ανεκπλήρωτοι πόθοι, απατεωνιές και στη μέση το παιχνίδι του έρωτα. Καλωσορίσατε στην ξέφρενη… κωμωδία του Άντζελο Μπεόλκομε τίτλο «La Moscheta». 

Δολοπλοκίες ανεκπλήρωτοι πόθοι, απατεωνιές και στη μέση το παιχνίδι του έρωτα. Καλωσορίσατε στην ξέφρενη… κωμωδία του Άντζελο Μπεόλκομε τίτλο «La Moscheta». Το Θέατρο Τέχνης στη Φρυνίχου δίνει τον λόγο σε νέους και πολλά υποσχόμενους ηθοποιούς με μουσικό ταλέντο, οι οποίοι, ανεβαίνοντας στο σανίδι, ερμηνεύουν με εμφανέστατη ενέργεια και κέφι την ιστορία του Ρουτζάντε και τις (ερωτικές κυρίως) περιπέτειές του στην Πάντοβα της Ιταλίας. Τρεις μουσικοί (πιάνο οι Μαριλένα Χρυσοχοΐδη, Κωνσταντίνος Ευστρατίου και ακορντεόν ο Γιάννης Μίνως), κάνοντας μια ενθουσιώδη μελωδική είσοδο on stage, μας εισάγουν στο ολίγον στόρι του έργου και τους χαρακτήρες του. Ο Ρουτζάντε (Αλέξανδρος Τσώτσης) είναι ο τυπικός μικροαπατεώνας που προσπαθεί με κάθε είδους κομπίνα να επιτύχει τον σκοπό του. Οι μαλαγανιές του όμως δεν «πιάνουν» στη γυναίκα του Μπετία (Ζαφειρία Δημητροπούλου), με την τελευταία να δείχνει να προτιμά να πέφτει στην αγκαλιά άλλων αντρών. Και τι άντρες… Ο ένας δεν είναι άλλος από τον κουμπάρο (Βαγγέλης Ζαπαντιώτης) του ζευγαριού, του οποίου οι προθέσεις να βοηθήσει τον Ρουτζάντε να ξανακερδίσει τη γυναίκα του δεν είναι τελικά και τόσο αγνές Ο άλλος είναι ο γοητευτικός ατρόμητος(;) και αθεράπευτα ναρικισσιστής αξιωματικός ονόματι Τονίν (Κώστας Μαγκλάρας). Μια γυναίκα (τι άλλο;) είναι το μήλον της Έριδος ανάμεσα στους τρεις μνηστήρες και το ερωτικό/κωμικό γαϊτανάκι προσφέρει αναμφίβολα στιγμές γέλιου στο κοινό και εγείρει ερωτήματα γύρω από την ηθική, τον έρωτα και το ατομικό συμφέρον. Μεταμφιέσεις(τα κοστούμια επιμελήθηκε η Δέσποινα Χειμώνα), στοιχεία φαρσοκωμωδίας, πικάντικοι διάλογοι με ρέγουλο και η πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη συνθέτουν μια πλοκή που εξελίσσεται με φρενήρη ρυθμό και δεν αφήνει τον θεατή να πάρει ούτε μια στιγμή ανάσα… από τα γέλια. Αναμφίβολα οι πρωταγωνιστές, χωρίς ίχνος περιφρόνησης έχουν φιλότιμο, ενώ το έργο δίνει, όπως φαίνεται, στην κομέντια ντελ άρτε ένα… ελληνικό twist.
 
Η παράσταση «La Moscheta» θα παίζεται στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν (Φρυνίχου 14) κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00 μέχρι την Κυριακή των Βαΐων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:53