search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:32
MENU CLOSE

Στη Βουλή η συζήτηση για την πρόταση μομφής – Live

08.11.2013 09:55
Στη Βουλή η συζήτηση για την πρόταση μομφής – Live   - Media

Στη Βουλή συζητείται η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Πέμπτης. Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με ονομαστική ψηφοφορία.

Στη Βουλή συζητείται η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Πέμπτης. Η συνεδρίαση, που ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με ονομαστική ψηφοφορία.

Παρακολουθείστε τη συζήτηση όσο μεταδίδεται από το κανάλι της Βουλής

20:15 Υπέρ της πρότασης δυσπιστίας ανακοίνωσε πως θα ψηφίσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης

19:50 Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας απαρίθμησε τις επιτυχίες του υπουργείου του σημειώνοντας ότι «καθάρισαν» τα κέντρα των μεγάλων πόλεων, αντιμετωπιστηκε η εγκληματικότητα.
 
Όπως είπε: «Με ρητή εντολή Σαμαρά η κυβέρνηση στράφηκε στην αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Έσπασε το άβατο και τις καταπατήσεις: βίλα Αμαλίας, πανεπιστήμια κ.α. Έλεγχος σε καταυλισμούς. Αντιμετωπίστηκαν φαινόμενα όπως οι Σκουριές και η τρομοκρατία στο Βελβεντό χάρη στις θυσίες των αστυνομικών». Σημείωσε ότι ασφάλισαν τα σύνορα στον Έβρο και πλέον «εισέρχονται 4-5 χιλιάδες μετανάστες το μήνα όταν πριν έμπαιναν 12-13 χιλιάδες».

Κατήγγειλε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «αντί να αναγνωρίσει τις προσπάθειες, κατασυκοφαντεί την χώρα, όμως, οι διεθνείς οργανισμοί αναφέρουν άλλα…» ενώ υποστήριξε ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεδαφικές και «παραμύθια της Χαλιμάς».

19:30 Όπως έγινε γνωστό, με ανακοίνωσή της, η «Νέα ΜΕΡΑ» που εκπροσωπείται στη Βουλή από τους κυρίους Σταυρογιάννη και Κουράκο, θα καταψηφίσει την κυβέρνηση. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ωστόσο πως δεν συμφωνεί  «με τους τακτικισμούς της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

19:15 «Η πρόταση δυσπιστίας θα απορριφθεί και θα ισοδυναμεί με την παροχή με ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ» ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος.
 
«Η πρόταση αυτή δεν οδηγεί πουθενά» είπε ο Π. Παναγιωτόπουλος και υποστήριξε ότι η πρόταση μομφής « έχει ως κίνητρο τα σωρευτικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ένα ακόμα μετέωρο βήμα ώστε να μην ακούγονται οι φωνές των συνιστωσών αλλά και του Μανώλη Γλέζου που αναρωτήθηκε που θα βρείτε τα χρήματα» ανέφερε.

18:45 ΚΚΕ – Αλέκα Παπαρήγα:– Η λύση θα έρθει έξω απ’ τη Βουλή, από τους αγώνες των εργαζομένων. 

«Η ΝΔ είναι αποφασισμένη διά πυρός και σιδήρου να περάσει τα μέτρα. Η απάντηση δεν βρίσκεται μέσα σ’ αυτή τη Βουλή. Έξω από τη Βουλή θα δοθεί η λύση. Δεν θα βρεθεί λύση μέσα από τη Βουλή. Εμείς πιστεύουμε στην ικανότητα του λαού και την αποφασιστικότητά του. Αρκεί να μην χαθεί πολύς χρόνος, είπε η κυρία Παπαρήγα.
 
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις ευθύνες της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας: «η ΝΔ και οι σύμμαχοί της παλεύουν ταξικά. Η μεγάλη ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι "μαστίγιο η ΝΔ, καρότο ο ΣΥΡΙΖΑ". Καλλιεργεί στο λαό αυταπάτες ότι θα λύσει τα προβλήματα του λαού».

18:00 Μετά την μεσημεριανή διακοπή, ξεκίνησε και πάλι η συζήτηση στη Βουλή με την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Χατζηλάμπρου.

15:00 «Θα ψηφίσουμε υπέρ της πρότασης μομφής αλλά θα αποκαλύψουμε το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ που δίνει εξετέσεις στο μεγάλο κεφάλαιο» δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

14:40 «Η πανσπερμία των θέσεων και απόψεων» μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ανάγκασε τον Αλέξη Τσίπρα να καταφύγει στην πρόταση δυσπιστίας, υποστήριξε ο Εισηγητής της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου.
 
«Η κυβέρνηση λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πρόταση. Η κυβέρνηση έχει πρόταση. Ποια είναι; Η ιδιωτικοποίηση των πάντων; Μόλις έφυγε ο Φ. Κουβέλης από την κυβέρνηση, η πρώτη ανακοίνωση της κυβέρνησης ήταν ότι θα πουληθούν και τα δίκτυα ύδρευσης», είπε ο κ. Οικονόμου.

14:30 Η Χρυσή Αυγή θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής, σύμφωνα με τον Κασιδιάρη.

14:00 «Μακάρι να πέσετε την Κυριακή», δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Κ. Γιοβανόπουλος ξεκινώντας την παρέμβασή του.

Ο βουλευτής κατηγόρησε την κυβέρνηση για την πολιτική της απέναντι στην τρόικα λέγοντας ότι «έχετε εγκαταλείψει τα κουπιά, είστε στο έλεος των τοκογλύφων και δεν λογαριάζετε τον λαό».
«Τρεις λογιστές σας τραβούν από την μύτη. Τρεις άνθρωποι των πτωχοτραπεζών», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε την κυβέρνηση «να πείτε ένα μόνο όχι, ένα περήφανο όχι».

13:50 «Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι πράξη πολιτικής ανευθυνότητας και τυχοδιωκτισμού, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να πείσουμε για την αναγκαιότητα συμμετοχής μας στην κυβέρνηση», ανέφερε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγας.

13:30 Κουρουμπλής: Πάνω από 200 δισ. εγγυήσεων για τις τράπεζες από τα οποία σχεδόν τίποτα δεν πήγε στην πραγματική οικονομία. Το πραγματικό πρόβλημα της οικονομίας είναι το υψηλό κόστος δανεισμού (10%) για τις ελληνικές επιχειρήσεις και όχι το εργασικό «κόστος».

13:00 «Σαράντα χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ζούμε μια απαράδεκτη προσπάθεια  να μπει η Δημοκρατία στη φορμόλη, στην τεχνητή αναπνοή, στο απόσπασμα. Προκειμένου να εφαρμόζονται αντικοινωνικές πολιτικές πάνω στο σώμα του λαού μας» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης.

12:50 Με απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει παρών.

12:40 O προεδρεύων Ευάγγελος Μεϊμαράκης απαντά στη Χρυσή Αυγή ότι γίνεται ό,τι προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής.
 
12:35 Να ακυρωθεί η «παράνομη» διαδικασία, επειδή είναι προφυλακισμένοι τρεις από τους βουλευτές της ζήτησε η Χ.Α.

12:20 Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκης, ο οποίος τόνισε ότι η κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης δεν αποτελεί μόνο δικαίωμα, αλλά ηθικό και πολιτικό χρέος.

Όπως είπε, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνει μία πλήρως τεκμηριωμένη μομφή προς την κυβέρνηση, γιατί με την πολιτική της φέρνει την απόγνωση σε ολοένα και περισσότερους Έλληνες. Τόνισε μάλιστα ότι υπάρχει μία «πρωτοφανής δυσαρμονία» της ασκούμενης πολιτικής με τις ανάγκες της κοινωνίας.

Παράλληλα, ο κ. Δραγασάκης πρόσαψε στην κυβέρνηση διαρκείς παραβιάσεις της δημοκρατικής νομιμότητας, συμπληρώνοντας ότι «με τη στάση της δημιουργεί κινδύνους για τη δημοκρατία και για τη λειτουργία των θεσμών».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:32