04/07/2020 05:46:32

Προθεσμία πήρε ο Καρχιμάκης

Προθεσμία πήρε ο Καρχιμάκης - Media

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπυοργός, Μιχάλης Καχριμάκης, από τον ανακριτή κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας (κακούργημα).
 
Η νέα ημερομηνία δεν έχει προσδιοριστεί, ενώ οι συνήγοροι του κ. Καχριμάκη έχουν ζητήσει υλικό από την υπόθεση.
 
Η ποινική δίωξη σε βάρος του ασκήθηκε με βάση στοιχεία που προέκυψαν από τη δικογραφία η οποία έχει σχηματιστεί για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών που αποκαλύφθηκε το 2006 και τη συνένωσή της με τις καταγγελίες περί σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
 
Την περασμένη εβδομάδα έγινε έφοδος στο σπίτι και στο γραφείο του πρώην βουλευτή στην Αθήνα και βρέθηκαν έγγραφα της ΕΥΠ, αλλά και υλικό από τον στρατό.
 
Η δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού ασκήθηκε μετά από αναφορά που κατατέθηκε στην ΕΥΠ τον Απρίλιο του 2013.
 
Για την ίδια υπόθεση έχει ήδη απολογηθεί για το κακούργημα της παραβίασης μυστικών πολιτείας υπάλληλος της ΕΥΠ, η οποία φέρεται να τροφοδοτούσε με απόρρητα έγγραφα τον κ. Καρχιμάκη.
 
Μετά την απολογία της, η υπάλληλος αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της  απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να αρνήθηκε το περιεχόμενο της συζήτησης αλλά και το γεγονός ότι διοχέτευσε τέτοιου είδους απόρρητα έγγραφα στον πρώην υπουργό.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.