search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:19
MENU CLOSE

Οδηγίες χρήσης για τα συστήματα κοινόχρηστων ποδηλάτων

07.11.2013 22:00
Οδηγίες χρήσης για τα συστήματα κοινόχρηστων ποδηλάτων - Media

∆ύο ποδηλατικές οργανώσεις, µε επιστολή τους στους δήµους, προτείνουν τέσσερα µέτρα για την ασφάλεια των ποδηλατών

∆ύο ποδηλατικές οργανώσεις, µε επιστολή τους στους δήµους, προτείνουν τέσσερα µέτρα για την ασφάλεια των ποδηλατών
 
Το πρόγραµµα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του «Πράσινου Ταµείου» του υπουργείου Περιβάλλοντος, που χρηµατοδοτεί την εγκατάστα­ση συστήµατος κοινόχρηστων ποδηλάτων, έχει ανοίξει την όρεξη σε πολλούς δήµους που προσα­νατολίζονται στην υιοθέτησή του το προσεχές διά­στηµα.
 
Όπως πολύ σωστά επισηµαίνουν, όµως, δυο ποδηλατικές οργανώσεις, οι «Ποδηλάτ-ισσ-ες» και οι «Φίλοι του Ποδηλάτου – Αθηνών», η υιοθέτηση του συστήµατος δεν πρέπει να γίνει χωρίς σχεδιασµό, οργάνωση και εκπαίδευση των πολιτών. Με επιστολές τους προς τους δηµάρχους Κερατσινίου, Αµαρουσίου, Νέας Σµύρνης και Ταύρου – Μοσχάτου, οι δυο ποδηλατικές ενώσεις, αφού επικροτούν τα σχέδια για την υιοθέτηση του συστήµατος κοινόχρηστων ποδηλάτων, επισηµαίνουν ότι θα πρέπει να υιοθετηθούν και µέτρα για την ασφάλεια των χρηστών, πολλοί από τους οποίους µπορεί να µην είναι εξοικειωµένοι µε τη χρήση ποδηλάτου µέσα στις πόλεις.
 
Οι «Ποδηλάτ-ισσ-ες» και οι «Φίλοι του Ποδηλάτου – Αθηνών» προτείνουν, µεταξύ άλλων, στους τέσσερις δήµους να τους βοηθήσουν έµπρακτα προκειµένου:
 
•  Να οργανωθούν ενηµερωτικές συναντήσεις για την ασφαλή κίνηση στον δρόµο. ∆ιοργάνωση σεµιναρίων κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία, µε τη διανοµή ενηµερωτικών φυλλαδίων ή και µε ανάρτηση σχετικών οδηγιών και βίντεο στις ιστοσελίδες των δήµων.
 
•  Να κατασκευαστούν ποδηλατόδροµοι µε κατάλληλη διαγράµµιση στις διασταυρώσεις, µέτρο απαραίτητο για νέους ποδηλάτες, τα παιδιά και άτοµα τρίτης ηλικίας.
 
•  Να φροντίσουν οι δήµοι ώστε η δεξιά πλευρά των βασικών δρόµων, όπου κινούνται οι ποδηλάτες, να µην έχει κακοτεχνίες και λακκούβες.
 
•  Να κατασκευαστούν θέσεις κοινοχρήστων ποδηλάτων κοντά σε χώρους στάθµευσης αυτοκινήτων, ώστε να µπορούν οι οδηγοί Ι.Χ. να χρησιµοποιούν το ποδήλατο για τις µετακινήσεις τους µέσα στους δήµους που θα έχουν σύστηµα κοινόχρηστων ποδηλάτων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:19