search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:29
MENU CLOSE

«Πολιτικός Παρμενίων» η πρόταση δυσπιστίας

09.11.2013 06:46
«Πολιτικός Παρμενίων» η πρόταση δυσπιστίας - Media

Η πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύεται ένας «πολιτικός Παρμενίων». Μια προσεκτικά σχεδιασμένη άσκηση των κομματικών λεγεώνων για την κατάληψη της εξουσίας, με φρόνιμο τρόπο, έστω κι αν χρειαστεί να πολωθεί η πολιτική ατμόσφαιρα στη χώρα.

Η πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύεται ένας «πολιτικός Παρμενίων». Μια προσεκτικά σχεδιασμένη άσκηση των κομματικών λεγεώνων για την κατάληψη της εξουσίας, με φρόνιμο τρόπο, έστω κι αν χρειαστεί να πολωθεί η πολιτική ατμόσφαιρα στη χώρα.
 
Η ΕΡΤ, όπως φάνηκε από την πρώτη ημέρα συζήτησης στην Ολομέλεια, ήταν απλώς η αφορμή.
 
Αναθέτοντας -σε μια κίνηση ισχυρού συμβολισμού- στον επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος Γιάννη Δραγασάκη την ανάπτυξη της πρότασης, η ηγετική ομάδα υπό τον Αλέξη Τσίπρα, δεν έκανε τίποτε άλλο, από το να υπογραμμίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει επεξεργασμένη πολιτική πρόταση και για να είμαστε ακριβέστεροι, έχει τη μοναδική ελπιδοφόρα πρόταση, ικανή να ακυρώσει τις υπαγορευμένες και αντιλαϊκές επιλογές των μνημονίων που επεκτείνουν την κοινωνική έρημο στη χώρα.
 
Και όλο αυτό μάλιστα, σε ένα πλαίσιο πανηγυρικής αποδοχής της εσωτερικής νομιμότητας(Σ.Σ: λίγες μάλιστα ώρες αφότου ο κ. Τσίπρας είχε διακηρύξει από τις ΗΠΑ την προσήλωσή του στο…χλωμό «ευρωπαϊκό όραμα»),  το οποίο μερίμνησε να τονίσει με υπολογισμένες δόσεις αμφισβήτησης ο ίδιος ο κ. Δραγασάκης με τα λόγια «εμείς δεχόμαστε τη συνέχεια του ελληνικού κράτους, αλλά όχι τη συνέχεια της πολιτικής. Όλα τα κράτη αλλάζουν πολιτική. Η πολιτική Ομπάμα είναι διαφορετική από την πολιτική Μπους. Η πολιτική της κάθε κυβέρνησης, είναι διαφορετική από την προηγούμενη».
 
Αν αυτό μεταφράζεται ενδεχομένως σε παροχή ισχυρών συστημικών εγγυήσεων, όπως εκτιμούσαν ορισμένοι στο Περιστύλιο, δεν είναι της ώρας να αναλυθεί…
 
Στην πραγματικότητα, ωστόσο, αυτό που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι να απλοποιήσει τα εκλογικά διλλήματα, προβάλλοντας την εικόνα μιας αναιμικής και υποταγμένης κυβέρνησης που αποτελεί μέρος του προβλήματος, σύμφωνα με τον Δραγασάκη, απέναντι σε μια κυβέρνηση που δεν θα είναι «μόνο της Αριστεράς», αλλά, δίνοντας εμπράγματες εγγυήσεις, θα φέρει στο ιστορικό προσκήνιο τους ταπεινούς που συνωστίζονται σήμερα στην αυλή του ΣΥΡΙΖΑ και ζητάνε μερτικό στην εξουσία.
«Ο απλός κόσμος θα εκπροσωπηθεί! Και αυτός και οι ανάγκες του, και εδώ μέσα, στη νομοθετική εξουσία και στην εκτελεστική εξουσία, εκεί όπου παίρνονται οι αποφάσεις» δεσμεύθηκε ο Δραγασάκης, σπεύδοντας στη συνέχεια, να υπογραμμίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ:
 
Πρώτον: Θα ακυρώσει τα Μνημόνια, επειδή, προηγουμένως θα τα ακυρώσει ο λαός με την ψήφο του- «Βουλή που ψηφίζει νόμους, ακυρώνει νόμους» είπε, καθησυχαστικά για τις διαθέσεις του κόμματος…
 
Δεύτερον: «Δεν έχει διγλωσσία για το χρέος»! «Θα κάνουμε -είπε -το αυτονόητο. Αυτό που προτείνει το ΔΝΤ για όλον τον κόσμο». Μαγικές λύσεις, όπως πρόσθεσε, δεν υπάρχουν. Άρα; «Ή θα διαγράψεις χρέος ή θα βάλλεις φόρο στην περιουσία ή θα έχεις πληθωριστική ανάπτυξη. Κι αυτά δεν τα λέμε μόνο εδώ. Τα λέμε και σε εκείνους, όποτε τους βλέπουμε. Τα λέμε δημόσια. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει διγλωσσία!».
 
Στο ίδιο πλαίσιο, διευκρίνισε, ότι το κόμμα του, θα διεκδικήσει να μην πληρώσει η χώρα όσο βρίσκεται σε ύφεση «ούτε ένα ευρώ» για τόκους και χρεολύσια, αφήνοντας ανοικτό, το αν θα συμβεί αυτό, «είτε με μορατόριουμ, όπως λένε ορισμένοι, είτε με διαγραφές», συμπληρώνοντας στο τέλος «εμάς μας ενδιαφέρει το τελικό αποτέλεσμα». Επόμενος στόχος, όπως είπε «να μεταφέρουμε στις νέες γενιές όσο γίνεται λιγότερα βάρη».
 
Τρίτον: Είναι ο μόνος «που διαθέτει πρόταση πέραν εκείνης του Μνημονίου, η οποία μάλιστα εξειδικεύεται και θα παρουσιαστεί σύντομα στον ελληνικό λαό».
 
«Περιφέρονται ορισμένοι- είπε- και εγκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ εάν έχει ή όχι προτάσεις. Μήπως είναι καιρός να σοβαρευτούμε; Μήπως είναι καιρός να σταματήσετε κάποιοι να ονομάζετε ¨μη πρόταση¨ την μόνη πρόταση;».
 
Ειδικά από αυτό το τελευταίο, στα έδρανα της Δημοκρατικής Αριστεράς, που ψάχνει ξανά τις ισορροπίες ανάμεσα σε δύο βάρκες (σ.σ: το κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ έχει εξανεμιστεί μέσα στον χυλό της κυβερνητικής πλαδαρότητας….) κάποιοι δεν πρέπει να ένοιωσαν και τόσο καλά…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:29