search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:59
MENU CLOSE

Ασφαλιστικά ταμεία και φορολογικό στο επίκεντρο της συνάντησης Στουρνάρα – τρόικας

10.11.2013 11:08
Ασφαλιστικά ταμεία και φορολογικό στο επίκεντρο της συνάντησης Στουρνάρα - τρόικας - Media

Συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών έχουν σήμερα ο Γιάννης Στουρνάρας και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

 
Συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών έχουν σήμερα ο Γιάννης Στουρνάρας και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
 
Αρχικά, το «ραντεβού» με τους εκπροσώπους των δανειστών είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, αλλά η τρόικα είχε ζητήσει διήμερη προθεσμία, προκειμένου να συγκεντρώσει επιπλέον στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού και το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, καθώς και από το υπουργείο Εργασίας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, τα μεγάλα «ανοικτά μέτωπα» για τους εκπροσώπους των δανειστών εστιάζονται στο φορολογικό σύστημα και στις «τρύπες» στα ασφαλιστικά ταμεία.
 
Εκ μέρους του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο νέων μέτρων για το 2014, αλλά αυτά προσδιορίζονται σε 500 – 700 εκατ. ευρώ (αντί των 2- 2,5 δισ. ευρώ που φέρεται να ζητεί η τρόικα) και σε ουδεμία περίπτωση γίνονται δεκτό τα πρόσθετα μέτρα να αφορούν μισθούς, συντάξεις και φόρους.
 
Εκτός από τα νέα μέτρα για το 2014, η τρόικα έχει θέσει ευρύ φάσμα απαιτήσεων, όπως, την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των επαγγελματικών ενοικίων, την υλοποίηση χωρίς παρεκκλίσεις του προγράμματος για απολύσεις και διαθεσιμότητα, την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, τις παρεμβάσεις στα κλειστά επαγγέλματα και στις αγορές, το κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας, κ.ά.
 
Για τις συζητήσεις με την κυβέρνηση, η τρόικα θα ενημερώσει το Eurogroup της 14ης Νοεμβρίου, ενώ, μια εβδομάδα αργότερα, στις 21 Νοεμβρίου, πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή το τελικό σχέδιο του νέου προϋπολογισμού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52