search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:57
MENU CLOSE

Διήμερη κινητοποίηση προγραμματίζει η ΟΛΜΕ

11.11.2013 08:11
Διήμερη κινητοποίηση προγραμματίζει η ΟΛΜΕ - Media

Συλλαλητήριο στα Προπύλαια αλλά και ολονυχτία και αποκλεισμό του υπουργείου Παιδείας προγραμματίζει για την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης

Συλλαλητήριο στα Προπύλαια αλλά και ολονυχτία και αποκλεισμό του υπουργείου Παιδείας προγραμματίζει για την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στη διαθεσιμότητα.
 
«Από τις 22/7/13 χιλιάδες εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με το ν. 4172/13. Έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τότε και παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία ένταξης των εκπαιδευτικών σε δομές του Υπουργείου Παιδείας. Καταγγέλλουμε την πολιτική και την τακτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας που έχει θέσει σε πλήρη ομηρεία, αβεβαιότητα και ανασφάλεια χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Την ίδια στιγμή επίσης, χιλιάδες μαθητές στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ της χώρας δεν κάνουν μαθήματα ειδικότητας (στους τομείς υγείας – πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών και αισθητικής – κομμωτικής). Που είναι το ενδιαφέρον των υπευθύνων για τις δεκάδες χιλιάδες χαμένες ώρες μαθημάτων; Που είναι οι Εισαγγελείς που ενεργοποιούνται μόνον όταν κινητοποιούνται οι μαθητές;», αναφέρει η ΟΛΜΕ στην ανακοίνωσή της και προαναγγέλλει:
 
ΠΕΜΠΤΗ 14/11
 
Συλλαλητήριο στα Προπύλαια, στις 12.30 μμ, με δίωρες στάσεις εργασίας (12 -2 μμ και 2-4 μμ).
Το απόγευμα στις 6 μμ, με τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας με συναυλία. Ακολουθεί ολονυκτία έξω από το Υπουργείο Παιδείας.
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/11
 
Αποκλεισμός του Υπουργείου Παιδείας. Ακολουθεί συνέλευση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.
 
«Απαιτούμε να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που είναι σε διαθεσιμότητα στα σχολεία και να επαναλειτουργήσουν όλοι οι τομείς που καταργήθηκαν. Κανείς μαθητής, κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει», καταλήγει η ανακοίνωση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:57