search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:36
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: σε ρόλους αντιπολίτευσης Σαμαράς και Βενιζέλος

11.11.2013 15:09
ΣΥΡΙΖΑ: σε ρόλους αντιπολίτευσης Σαμαράς και Βενιζέλος - Media

«Σωστή» χαρακτηρίζει η Κουμουνδούρου την επιλογή να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

 
«Σωστή» χαρακτηρίζει η Κουμουνδούρου την επιλογή να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σε συζήτηση που έγινε το πρωί στο πλαίσιο κοινής συνεδρίασης της Γραμματείας και του Προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας.
 
Η αποτίμηση που έγινε στο πλαίσιο της συνεδρίασης ήταν θετική και πτυχές αυτής της αποτίμησης σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση της Κουμουνδούρου αποτελούν τα παρακάτω σημεία:
 
Αναφορικά με την παρουσία του πρωθυπουργού, σημειώνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς. 

  • έδειξε να στηρίζει πλήρως τη μνημονιακή πολιτική που έφερε την κοινωνία σε αυτό το σημείο
  • Δεν μπόρεσε να απαντήσει ούτε σε ένα από τα ερωτήματα που του έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,
  • εκχυδάισε την συζήτηση με πρωτόγνωρες εκφράσεις και έδωσε ένα ακόμη πλήγμα στους θεσμούς και στην κοινοβουλευτική διαδικασία.
  • Έδειξε την εικόνα ενός πρωθυπουργού σε πλήρη απομόνωση, ενός πρωθυπουργού σε αποδρομή.

Όσον αφορά τους Σαμαρά και Βενιζέλο τους χαρακτηρίζει «δίδυμες ψυχές» καθώς «μαζί κυβερνούν, τα ίδια συμφέροντα εξυπηρετούν, μαζί κατεδαφίζουν την κοινωνία, μαζί θα καταρρεύσουν» και τονίζει ότι επιφύλαξαν για τους εαυτούς τους ρόλους αντιπολίτευσης:. Ειδικότερα αναφέρεται ότι η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ «ανάγκασε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να παίξουν   ρόλους αντιπολίτευσης, μιας και κανείς τους δεν μπορούσε να υπερασπιστεί το κυβερνητικό έργο και κατέφευγε στην ανάλυση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ».

Όσον αφορά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας η Κουμουνδούρου υπογραμμίζει ότι σημειώθηκε «ένα νέο ρήγμα, μια νέα απώλεια στην κυβερνητική πλειοψηφία» η οποία έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες (25 βουλευτές μέσα σε 16 μήνες) – και «προκάλεσε νέους κλυδωνισμούς στην ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία, μιας και για άλλη μία φορά ακούστηκαν τα περί «υφαρπαγής» και «ανοχής που εξαντλείται»». Κι όλα αυτά ενόψει των νέων μέτρων που πρέπει να περάσει η κυβέρνηση, των απολύσεων, των πλειστηριασμών και βεβαίως τη κατάθεσης και ψήφισης του προϋπολογισμού στο τέλος του έτους.

Σημειώνεται επίσης ότι «είναι μάλλον η πρώτη φορά που βουλευτής εγκαταλείπει την κυβερνητική πλειοψηφία σε ψήφο εμπιστοσύνης».

Καθώς και πως «κανείς από τους ανεξάρτητους δεν καταψήφισε την πρόταση δυσπιστίας όπως διέρρεαν οι κυβερνητικοί».

Τέλος, η Κουμουνδούρου παρατηρεί ότι:

  • πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε την πραγματική ατζέντα στο προσκήνιο, βάζοντας τέλος στα επικοινωνιακά σόου και στα ψεύτικα αντάρτικα.
  • Ανάγκασε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να έρθουν σε αντιπαράθεση πάνω στο σαθρό επίδικο της κεντροαριστεράς
  • Αποκάλυψε «δια στόματος Γρηγοράκου» ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται να κατέβουν μαζί στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
  • Απέσπασε την ομολογία του κ. Στουρνάρα ότι έρχονται νέα μέτρα.
  • Έδωσε για άλλη μία φορά την ευκαιρία στον ελληνικό λαό να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο και ύφος οι κύριοι Σαμαράς και  Βενιζέλος, αλλά και μία ομάδα ακροδεξιών υπουργών και βουλευτών που προσβάλλουν την δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:35