search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:59
MENU CLOSE

Εργαζόμενοι της Αλουμίνιον: Συντονισμένη η προσπάθεια για κλείσιμο της εταιρείας

12.11.2013 13:35
Εργαζόμενοι της Αλουμίνιον: Συντονισμένη η προσπάθεια για κλείσιμο της εταιρείας

 - Media

Ανακοίνωση παρέμβαση στη συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ της ΔΕΗ και της Αλουμίνιον της Ελλάδος, εξέδωσε το σωματείο «η Ένωση» της ιστορικής βιομηχανίας της Βοιωτίας. Το σωματείο που εκπροσωπεί τους 1500 εργαζόμενους, κάνει λόγο για διαρκή και συντονισμένη προσπάθεια για το κλείσιμο της βιομηχανίας.

Ανακοίνωση παρέμβαση στη συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ της ΔΕΗ και της Αλουμίνιον της Ελλάδος, εξέδωσε το σωματείο «η Ένωση» της ιστορικής βιομηχανίας της Βοιωτίας. Το σωματείο που εκπροσωπεί τους 1500 εργαζόμενους, κάνει λόγο για διαρκή και συντονισμένη προσπάθεια για το κλείσιμο της βιομηχανίας.
 
– Την επίκαιρη ερώτηση των βουλευτών του Συριζα Πετράκου Ουζουνίδου που ρωτούν γιατί η ΔΕΗ δε διακόπτει την παροχή ρεύματος στην Αλουμίνιον

– Την ερώτηση των βουλευτών των Ανεξέλ Δημαρά και Αβραμίδη

– Τη σχετική με τη διαιτησία ανακοίνωση του Σύριζα

– Την ανακοίνωση της Δημάρ που αποδέχεται όλες τις θέσεις της ΔΕΗ
 
Οι εργαζόμενοι της Αλουμίνιον τονίζουν χαρακτηριστικά ότι στην ανακοίνωση του Σύριζα οι βουλευτές που υπογράφουν χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες, αδιαφορούν όμως για τις συνέπειες των ενεργειών τους στον τομέα της απασχόλησης, αφού κατά την αντίληψή τους η Επαρχία Λιβαδειάς, της οποίας η οικονομία στηρίζεται στη λειτουργία της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ, μάλλον δεν αποτελεί τμήμα της Ελλάδας και σίγουρα οι εργαζόμενοι της δεν θεωρούνται Έλληνες.
 
Το σωματείο Ένωση, αφού καταθέτει τις απόψεις του σε σχέση με τα όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου, καταλήγει:
 
«Καλούμε όσους από τους αρμόδιους ή αναρμόδιους πιστεύουν πραγματικά ότι το κλείσιμο της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ θα λύσει τα προβλήματα της ΔΕΗ, όπως κατά καιρούς υποστηρίζουν, κατά συνέπεια της Ελλάδας και κατ επέκταση όλου του … κόσμου, να έρθουν να κατεβάσουν το διακόπτη μαζί με τους εργαζόμενους για να αλλάξει επιτέλους αυτός ο μίζερος κόσμος».
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
 
«Συναδέλφισσες – οι

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος (14/11/2012 – 7/11/2013) διαρκούς και συντονισμένης προσπάθειας για το κλείσιμο του Αλουμινίου.
 
14/11/2012 Με αφορμή το κατ εκτίμηση, της ΔΕΗ, χρέος της Αλουμίνιον κατατίθεται επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκο και Ευγενία Ουζουνίδου, υπευθύνων του τομέα ενέργειας του κόμματος και ερωτούν:
''Γιατί η ΔΕΗ δεν διακόπτει την παροχή ρεύματος προς την Αλουμίνιον Α.Ε.'';

5/11/2013 Στη ΄΄μεγαλειώδη΄΄ αυτή προσπάθεια εντάσσονται και δυο Ανεξάρτητοι; Έλληνες (Γ. Δημαράς και Γ. Αβραμίδης) των οποίων η γνώση για την Αλουμίνιον όπως και των προαναφερθέντων περιορίζεται, μάλλον, στα πορτοπαράθυρα των σπιτιών τους και ερωτούν στη βουλή όχι το πώς αλλά το γιατί της απόφασης της επιτροπής διαιτησίας.

7/11/2013 Με αφορμή την απόφαση της επιτροπής διαιτησίας που δικαιώνει τις θέσεις της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ για τους όρους προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από την ΔΕΗ, το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε δελτίο το οποίο υπογράφουν οι ίδιοι βουλευτές (Πετράκος – Ουζουνίδου) και ζητούν:
 
1) ''Να ανακληθεί άμεσα η σκανδαλώδης απόφαση και να αποδοθούν ευθύνες στη Διοίκηση της ΡΑΕ που όρισε τη ''στημένη'' διαιτησία.''
 
Προς γνώσιν όσων δεν γνωρίζουν (οι προσυπογράφοντες σίγουρα γνωρίζουν) αναφέρουμε ότι:

Δεν υπάρχει μόνιμη επιτροπή όπως, ψευδώς, αναφέρουν, αλλά οι διαιτητές ορίζονται από τα ενδιαφερόμενα μέρη και ο επιδιαιτητής από τη ΡΑΕ αλλά όλοι είναι πάντα κοινής αποδοχής.
 
Τα δύο μέρη δεσμεύτηκαν ότι θα αποδεχτούν την απόφαση της διαιτησίας, συμφώνησαν εγγράφως στην διαδικασία, όρισαν τους διαιτητές, αλλά κατά πως φαίνεται ξέχασαν (από την πλευρά της ΔΕΗ) να προσδιορίσουν και την απόφαση, γι αυτό και τη θεωρούν σκανδαλώδη.
 
Όταν δεν τραβάει η ομάδα φταίει ο ''στημένος'' διαιτητής. Πλήρης απαξίωση των θεσμών και ποδοσφαιροποίηση και της πολιτικής.
 
Εμείς από την πλευρά μας, έτσι για να τους κάνουμε το χατίρι χρησιμοποιώντας ποδοσφαιρικούς όρους, ζητάμε την παραπομπή των διαιτητών στην αρμόδια πειθαρχική επιτροπή και προτείνουμε τη διαγραφή τους από τους πίνακες διαιτησίας της Α΄ εθνικής, γιατί δεν ''σφυρίζουν αδιάφορα ή κατ εντολή'', αλλά ακούνε, βλέπουν, κρίνουν και αποφασίζουν.
 
2) ''Καλούν την κυβέρνηση να στηρίξει '' έμπρακτα'' (χαίρε τε καημένη δικαιοσύνη), για την ανατροπή της απόφασης, τον αγώνα όλων των μελών του Δ.Σ. της ΔΕΗ,'' παλαιών και νέων από όπου κι αν προέρχονται όποιο αξίωμα ή θέση κι αν κατείχαν ή κατέχουν, γιατί κάποιοι μπορεί να αλλάζουν στρατόπεδο κατά πως τους βολεύει όμως, είναι ταγμένοι να υποστηρίζουν πάντα τα ίδια συμφέροντα.
 
Εμείς καλούμε την πολιτεία ΚΑΙ τη δικαιοσύνη να προστατεύσουν το δικαίωμά μας στην εργασία ιδιαίτερα σήμερα που έφτασε να θεωρείται προνόμιο και γι αυτό μάλλον κάποιοι μισούν τους προνομιούχους ακόμα εργαζόμενους.
 
Στο δελτίο τύπου χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες, αδιαφορούν όμως για τις συνέπειες των ενεργειών τους στον τομέα της απασχόλησης, αφού κατά την αντίληψή τους η Επαρχία Λιβαδειάς, της οποίας η οικονομία στηρίζεται στη λειτουργία της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ, μάλλον δεν αποτελεί τμήμα της Ελλάδας και σίγουρα οι εργαζόμενοι της δεν θεωρούνται Έλληνες.
Άξιος ο μισθός (των 10.000€) τους.
 
Εμείς πληροφορούμε όσους το αγνοούν ότι υπάρχει Ελλάδα, υπάρχουν Έλληνες και πέρα από τη δική τους αυλή και τους καλούμε να σταματήσουν τα χαϊδέματα στα δικά τους παιδιά και να ασχοληθούν με τα προβλήματα ΟΛΩΝ των εργαζομένων.
Ας σταματήσουν επιτέλους ''να χτυπάνε το σαμάρι για να πονέσει το γομάρι''.
Η ιστορία όμως έχει και συνέχεια και, ω! του θαύματος την ίδια ακριβώς ημέρα 7/11/2013 έρχεται και το εξώδικο της ΔΕΗ προς την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ, παρά την απόφαση, με το οποίο δηλώνει ότι:
 
''ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ με ισχύ από την 18ην Νοεμβρίου 2013, τη μεταξύ της ΔΕΗ και της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ σχέση για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου παραγωγής αλουμινίου της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας.''
 
Τυχαίο; Δε νομίζουμε.

Υπάρχει άραγε σχέση μεταξύ του δελτίου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και του εξωδίκου της ΔΕΗ;

Υπάρχει άραγε δίαυλος επικοινωνίας;

Υπάρχουν κάποιοι στη ΔΕΗ που ενώ το Φως το πουλούνε πολύ ακριβά καλούν σε εξέγερση τον Ελληνικό λαό λέγοντας του αυτά που αυτοί θέλουν πέρα από κάθε αλήθεια και λογική.
 
Αναφέρουν επιλεκτικά και αυθαίρετα κάποια στοιχεία που βολεύουν για να παρουσιάσουν ζημία της ΔΕΗ ενώ η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.
Ξεχνούν ακόμα να αναφέρουν ότι η κατανάλωση της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ αντιστοιχεί στην παραγωγή μιας λιγνιτικής μονάδας 300mw.
 
Αλήθεια στο ενδεχόμενο διακοπής του ρεύματος προς την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ, με δεδομένη τη συνεχή μείωση της ζήτησης, έχουν αποφασίσει ποια μονάδα θα σταματήσουν; Έχουν ενημερώσει το προσωπικό της;
 
11/11/2013 Με ανακοίνωσή της και η ΔΗΜΑΡ τάσσεται κατά της απόφασης της διαιτησίας, αποδεχόμενη ακρίτως τους ισχυρισμούς της ΔΕΗ.
 
Εμείς συμφωνούμε με τη ΔΗΜΑΡ, σε ένα σημείο, στο ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για την οριστική, όμως, επίλυση του ενεργειακού ζητήματος.
 
Επειδή μας έχει κουράσει πια να παρακολουθούμε το ίδιο κακογραμμένο και κακόγουστο έργο, καλούμε όσους από τους αρμόδιους ή αναρμόδιους πιστεύουν πραγματικά ότι το κλείσιμο της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ θα λύσει τα προβλήματα της ΔΕΗ, όπως κατά καιρούς υποστηρίζουν, κατά συνέπεια της Ελλάδας και κατ επέκταση οοόλου του κόσμου, να έρθουν να κατεβάσουν το διακόπτη μαζί με τους εργαζόμενους για να αλλάξει επιτέλους αυτός ο μίζερος κόσμος.
 
Συναδέλφισσες – φοι

Είμαστε κι εμείς εδώ. Φτάνουν τα 6 χρόνια αντοχής και ανοχής. Τέλος το κρυφτούλι και τα παιχνίδια στις δικές μας πλάτες.
 
Καλούμε τα κόμματα να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους όσον αφορά την ενεργειακή και βιομηχανική πολιτική τους, τους φορείς της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, όλους τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής να πάρουν ανοικτά και ξεκάθαρα θέση για το συνεχιζόμενο θέατρο του παραλόγου».

αναδημοσίευση από: iefimerida.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:58