search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:26
MENU CLOSE

Σφαίρες και αντιαεροπορικά βλήματα μέχρι στιγμής τα ευρήματα στο «Nour-M»

12.11.2013 14:31
Σφαίρες και αντιαεροπορικά βλήματα μέχρι στιγμής τα ευρήματα στο «Nour-M» - Media

Σφαίρες μικρού διαμετρήματος, για Καλάσνικοφ και μεγάλου διαμετρήματος για αντιαεροπορικά, έχουν εντοπισθεί στα 9 από τα 59 εμπορευματοκιβώτια του φορτηγού πλοίου «Nour-M» με σημαία Σιέρα Λεόνε, που ακινητοποιήθηκε, την Παρασκευή, από το Λιμενικό, κοντά στα Ίμια.

 
Σφαίρες μικρού διαμετρήματος, 7,62 χιλιοστών, για Καλάσνικοφ και μεγάλου διαμετρήματος για αντιαεροπορικά 12,7 χιλιοστών, έχουν εντοπισθεί στα 9 από τα 59 εμπορευματοκιβώτια του φορτηγού πλοίου «Nour-M» με σημαία Σιέρα Λεόνε, που ακινητοποιήθηκε, την Παρασκευή, από το Λιμενικό, κοντά στα Ίμια, καθώς θεωρήθηκε ύποπτο.
 
Οι αρχές εκτιμούν ότι στο αμπάρι του πλοίου πρέπει να βρίσκονται και όπλα και θα χρειαστεί γερανός προκειμένου τα εμπορευματοκιβώτια να μεταφερθούν στην προβλήτα για να ανοιχθούν.

Σημειώνεται ότι τα συνοδευτικά έγγραφα του πλοίου, που οδηγήθηκε αρχικά στη Σύμη και στη συνέχεια στη Ρόδο, ανέφεραν ότι μέσα στα 56 από τα συνολικά 59 εμπορευματοκιβώτια, βρίσκονταν 20.000 Καλάσνικοφ και πυρομαχικά.

Οι έλεγχοι στα κοντέινερ γίνονται παρουσία εισαγγελέα, του διευθυντή του Τελωνείου Ρόδου και τριών πυροτεχνουργών του Λιμενικού (δύο της Ομάδας Ειδικών Αποστολών του κλιμακίου της Ρόδου και ένας της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών), ενώ στον χώρο βρίσκεται διαρκώς σε επιφυλακή όχημα της Πυροσβεστικής.

Στην περιοχή, γύρω από το σημείο όπου έχει δέσει το πλοίο, έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες το φορτίο του πλοίου είχε τελικό προορισμό τη Λιβύη, η οποία έχει χαρακτηρισθεί από το 2011 εμπόλεμη ζώνη και στην οποία έχει επιβληθεί εμπάργκο όπλων και καυσίμων από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Όπως έγινε γνωστό, ο καπετάνιος και το 8μελές πλήρωμα του πλοίου έπεσαν σε αντιφάσεις για τον τελικό προορισμό του φορτίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:24