search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:10
MENU CLOSE

Ο Λέτα είναι το ανδρείκελο της Μέρκελ, λέει ο Γκρίλο

12.11.2013 17:45
Ο Λέτα είναι το ανδρείκελο της Μέρκελ, λέει ο Γκρίλο - Media

Ο Μπέπε Γκρίλο παραλλήλισε τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα με τον Βίντκουν Κουίσλιγκ, τον φιλοναζιστή ηγέτη της Νορβηγίας, το όνομα του οποίου έχει γίνει συνώνυμο των δωσίλογων.

 
Η Ιταλία βρίσκεται στα χέρια μιας «κυβέρνησης ανδρείκελων» που ελέγχεται από τη Γερμανία, υποστήριξε σήμερα ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Μπέπε Γκρίλο, παραλληλίζοντας τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα με τον Βίντκουν Κουίσλιγκ, τον φιλοναζιστή ηγέτη της Νορβηγίας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το όνομα του οποίου έχει γίνει συνώνυμο των δωσίλογων.

Τα σχόλια του Γκρίλο, του ηγέτη του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S), είχαν ως αφορμή τη γερμανικής έμπνευσης πολιτική λιτότητας που επιβάλλεται στην Ιταλία από την Ευρωπαϊκή Ένωση επιδεινώνοντας την ύφεση στη χώρα.
 
Στο ιστολόγιό του, μέσω του οποίου χαράζει τη γραμμή του κόμματος, ο Γκρίλο κατηγόρησε τον Λέτα ότι αδυνατεί να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης ταγμένης «να διαφυλάσσει τα συμφέροντα των διεθνών πιστωτών μας, αρχής γενομένης από τη Γερμανία». Ο κυβερνητικός συνασπισμός είναι «ένα καθεστώς ανδρείκελων που εκπροσωπεί τα συμφέροντα ξένων χωρών αντί για τα συμφέροντα της Ιταλίας», συνέχισε.
 
Ο Γκρίλο υποστήριξε ότι αντί να αγωνίζεται να αποφύγει τη χρεοκοπία μέσω άκαμπτων μέτρων λιτότητας, η χώρα χρειάζεται να δώσει ώθηση στις επενδύσεις, να περιορίσει τις περιττές δημόσιες δαπάνες, να επαναδιαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση το χρέος της και τους στόχους της όσον αφορά το έλλειμμά της και να αναδιαρθρώσει την αποπληρωμή των ομολόγων της.
 
Ο Λέτα είναι «ο νέος Ιταλός Κουίσλιγκ, ο Νορβηγός συνεργάτης των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», κατέληξε.
 
Η Ιταλία, η τρίτη σε μέγεθος οικονομία της ευρωζώνης, είναι μια από τις πιο χρεωμένες χώρες του κόσμου καθώς το δημόσιο χρέος της ξεπερνά το 130% του ΑΕΠ της και εξαρτάται από την πώληση των ομολόγων της σε ξένους επενδυτές για να καλύψει τις ανάγκες της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:09