search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:29
MENU CLOSE

Δεκάδες έργα «έκαναν φτερά» από τη Δημοτική Πινακοθήκη

13.11.2013 16:19
Δεκάδες έργα «έκαναν φτερά» από τη Δημοτική Πινακοθήκη - Media

Μετά από περίπου 1,5 χρόνο ολοκληρώθηκε η απογραφή του Δήμου Αθηναίων για τα έργα τέχνης που άγνωστοι κατάφεραν να κλέψουν από τη Δημοτική Πινακοθήκη.


Μετά από περίπου 1,5 χρόνο ολοκληρώθηκε η απογραφή του Δήμου Αθηναίων για τα έργα τέχνης που άγνωστοι κατάφεραν να κλέψουν από τη Δημοτική Πινακοθήκη.
 
 
Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα από το Ποντίκι Art ένα μήνα μετά την απογραφή που ξεκίνησε στην Πινακοθήκη τον Ιανουάριο του 2012 όταν η διευθύντρια του Οργανισμού Πολιτισμού και Άθλησης του Δ. Αθηναίων, Παναγιώτα Ψαράκη δήλωνε στην δημοσιογράφο Κατερίνα Αγγελιδάκη (τεύχος 249 23/02/2012) : «Ήταν βραδιά μεγάλης κακοκαιρίας. Ο φύλακας θεώρησε ότι ο συναγερμός προκλήθηκε από βροντές. Όταν διαπιστώθηκε η διάρρηξη, καλέσαμε την αστυνομία, συνέλλεξε αποτυπώματα, έγινε αυτεπάγγελτα μήνυση και περιμένουμε το πόρισμα».
 
Πέραν των βροντών όμως κανένας δεν ασχολήθηκε με το θέμα ακόμα κι όταν στις αρχές Ιουνίου το Ποντίκι Art επανήλθε για δεύτερη φορά (τεύχος 264 07/06/2012) στο θέμα μέσα από εκτενή συνέντευξη της μέχρι το 2011 εφόρου, Νέλλης Κυριαζή.
 
Σήμερα που με την ολοκλήρωση της απογραφής οι ιθύνοντες επιβεβαιώθηκαν… εις τριπλούν για την κλοπή τρέχουν και δεν φτάνουν να δουν τι έχει συμβεί και που τελικά βρίσκονται τα έργα.
 
Κάλιο αργά παρά ποτέ θα έλεγε ένας καλοπροαίρετος, όμως όταν μιλάμε για μια ανεκτίμητης αξίας πολιτιστική ή μη περιουσία καλό θα ήταν να μην υπάρχουν ολιγωρίες, λάθη και παραλήψεις…
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:27