search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:37
MENU CLOSE

Πάρε κόσμε μεταχειρισμένα

13.11.2013 22:00
oldphotos66661384366515.jpg

Φθηνότερα θα γίνουν τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ενώ επιβάλλεται τέλος παραμονής και πλόων στα σκάφη αναψυχής.

 
Φθηνότερα θα γίνουν τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ενώ επιβάλλεται τέλος παραμονής και πλόων στα σκάφη αναψυχής.
Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, στην οποία επίσης περιλαμβάνονται διατάξεις προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών, με το οποίο ο ελεγκτικός μηχανισμός θα έχει πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων που βρίσκονται σε διαδικασία ελέγχου και έπειτα από σχετικό αίτημα.
 
Σε ό,τι αφορά τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, προβλέπονται συντελεστές απομείωσης των τελών ταξινόμησης με βάση τους οποίους η χώρα μας εναρμονίζεται με σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
 
Οι συντελεστές θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.
Προβλέπεται ακόμη απαλλαγή από τον φόρο πολυτελείας στην περίπτωση που ένα Ι.Χ. έχει ταξινομηθεί για πρώτη φορά σε χώρα της Ε.Ε., επίσης για λόγους συμμόρφωσης με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
 
Όσον αφορά το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών, η συγκρότηση του οποίου προβλέπεται ήδη από τη νομοθεσία, γίνονται τροποποιήσεις με βάση παρατηρήσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Προβλέπεται, συγκεκριμένα, ότι οι αρμόδιοι ελεγκτές θα διαβιβάζουν μέσω κλειστού κυκλώματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το αίτημα άρσης του τραπεζικού απορρήτου στα τραπεζικά ιδρύματα και θα λαμβάνουν επίσης μέσω του ίδι ου κλειστού κυκλώματος τις απαντήσεις των τραπεζών.
 
Το ύψος του τέλους για τα σκάφη καθορίζεται ως εξής:
* Για τα σκάφη ολικού μήκους από επτά έως και οκτώ μέτρα σε 200 ευρώ.
* Για τα σκάφη ολικού μήκους από οκτώ έως και δέκα μέτρα σε 300 ευρώ.
* Για τα σκάφη ολικού μήκους άνω των 10 μέτρων και έως και 12 μέτρα σε 400 ευρώ.
 
Για τα σκάφη ολικού μήκους άνω των 12 μέτρων α) ανά έτος, εκατό 100 ευρώ ανά μέτρο, υπολογιζόμενο από το πρώτο μέτρο ή β) ανά μήνα, δέκα 10 ευρώ ανά μέτρο, υπολογιζόμενο από το πρώτο μέτρο.
 
Η πληρωμή του τέλους διενεργείται με ηλεκτρονικό τρόπο ως εξής:
* Για τα πλοία ή μικρά σκάφη που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, κατά τον μήνα Δεκέμβριο εκάστου έτους για το τέλος του επόμενου έτους.
* Για τα πλοία ή μικρά σκάφη που θα εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια, πριν από την είσοδο ή κατά την είσοδό τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15