search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:24
MENU CLOSE

Γιατί επικράτησε ο Χίτλερ;

14.11.2013 22:00
Γιατί επικράτησε ο Χίτλερ; - Media

Όπως είναι φυσικό, η εμφάνιση της Χρυσής Αυγής στο προσκήνιο των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων ξύπνησε τα αντιναζιστικά αντανακλαστικά της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας

Βίλχελμ Ράιχ
Επιλογή κείμενων:
Φίλιππος Λεβέντης
Εκδόσεις: Καστανιώτη
Σελ.: 60

Όπως είναι φυσικό, η εμφάνιση της Χρυσής Αυγής στο προσκήνιο των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων ξύπνησε τα αντιναζιστικά αντανακλαστικά της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, μιας κοινωνίας κατά τα άλλα χειμαζόμενης, σκληρά προδομένης από το πολιτικό σύστημα, το οποίο απαξίωσε το πολυτιμότερο των αγαθών: τη Δημοκρατία.

Μοιάζει σαν ειρωνεία, μια και ο πολύ γνωστός συγγραφέας Β. Ράιχ, που υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής στα μετά την πτώση της χούντας χρόνια της μεταπολίτευσης στη χώρα μας, επανέρχεται λόγω της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, μέσα από μια σειρά μικρών αποσπασμάτων σχετικών με τους λόγους της επικράτησης του Χίτλερ.

Ο Ράιχ υποστηρίζει ότι ο Χίτλερ έγινε μαζικά αποδεκτός όχι λόγω του οικονομικού του προγράμματος, αλλά βασικά γιατί κατάφερε να ξαναδώσει πίσω στον Γερμανό τη χαμένη του αυτοεκτίμηση, πράγμα που έγινε μέσω μιας χυδαίας ρατσιστικής προπαγάνδας, της οποίας αιχμή του δόρατος ήταν ο πόλεμος που κήρυξε ο παράφρων αυτός ηγέτης ενάντια στον παγκόσμιο εβραϊσμό. Πρόκειται για μια τολμηρή ανάλυση της ναζιστικής ιδεολογίας (διά μέσου της προσωπικότητας του ηγέτη της) που επικράτησε μαζικά στη Γερμανία για να καταστεί η κυρίαρχη εκείνη ιδεολογία που οδήγησε την ανθρωπότητα στον όλεθρο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:20