search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:19
MENU CLOSE

8 εκπληκτικοί ειρηνικοί τρόποι για να χρησιμοποιηθούν τα όπλα (Video & Photos)

14.11.2013 22:00
8 εκπληκτικοί ειρηνικοί τρόποι για να χρησιμοποιηθούν τα όπλα (Video & Photos) - Media

Συνήθως συσχετίζουμε τη λέξη «όπλο» με οτιδήποτε μπορεί να βλάψει κάποιον. Οπότε προκαλεί ευχάριστη έκπληξη όταν αυτές οι συσκευές, προορισμένες να προκαλούν μεγάλη καταστροφή, χρησιμοποιούνται για ειρηνικούς σκοπούς, όπως φαίνεται στη λίστα που ακολουθεί.  

 
Συνήθως συσχετίζουμε τη λέξη «όπλο» με οτιδήποτε μπορεί να βλάψει κάποιον. Οπότε προκαλεί ευχάριστη έκπληξη όταν αυτές οι συσκευές, προορισμένες να προκαλούν μεγάλη καταστροφή, χρησιμοποιούνται για ειρηνικούς σκοπούς, όπως φαίνεται στη λίστα που ακολουθεί. 

8. Μια Συμφωνία από  Όπλα

 
Ο Μεξικανός καλλιτέχνης Πέδρο Ρέγιες ανακάλυψε έναν μοναδικό τρόπο να προωθήσει την ειρήνη σε μια χώρα που σπαράζεται από βία.
 
Δημιούργησε μία μηχανική ορχήστρα αποτελούμενη από 8 πυροβόλα όπλα. Η ορχήστρα όχι απλώς λειτουργεί, αλλά και ο ήχος της είναι… εντυπωσιακά καλός.
 
Η Βρετανίδα καλλιτέχνης Χίλαρι Τσάμπιον ονειρεύτηκε επίσης να παραγάγει μουσική από όπλα. Το 2009, ίδρυσε την Πρώην Πολεμική Ορχήστρα, μία εθελοντική ομάδα μουσικών που παίζουν όργανα κατασκευασμένα από όπλα. Μέχρι τώρα το γκρουπ έχει παίξει με φλάουτα κατασκευασμένα από τουφέκια κι ένα «μπαζουκόφωνο».
 
Η Τσάμπιον ελπίζει να συγκεντρώσει κεφάλαια για να μετατρέψει περισσότερα όπλα σε μουσικά όργανα και να αυξήσει τις μουσικές ικανότητες της ορχήστρας
 
7. Ειρηνικές πυρηνικές εκρήξεις


 
Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Σοβιετική Ένωση πραγματοποίησαν μια σειρά πυρηνικών εκρήξεων με ειρηνικές προθέσεις.  
 
Όσο ειρωνικό κι αν ακούγεται, είναι αλήθεια!
 
Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν την Επιχείρηση «Υνί» με στόχο να χρησιμοποιήσει τις πυρηνικές εκρήξεις για μη στρατιωτικούς σκοπούς. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 1961 και τελείωσε το 1971, με τις ΗΠΑ να πυροδοτούν 29 πυρηνικές βόμβες. Οι δοκιμές έπρεπε να σταματήσουν λόγω μη προβλεπόμενου ποσού ραδιενεργής σκόνης, και την επακόλουθη μόλυνση των υπόγειων υδάτων.
 
Η Σοβιετική Ένωση είχε το δικό της πρόγραμμα, που ονομαζόταν «Πρόγραμμα για την αξιοποίηση των Πυρηνικών Εκρήξεων στην Εθνική Οικονομία». Το πρόγραμμα ήταν πολύ πιο εκτεταμένο από το αντίστοιχο των ΗΠΑ και συμπεριελάμβανε τον τεράστιο αριθμό των 122 εκρήξεων. Όπως και οι Αμερικάνοι, οι Σοβιετικοί κατέληξαν να έχουν μικρή επιτυχία με το πρότζεκτ τους, όπως αποκαλύπτει αποχαρακτηρισμένο έγγραφο της CIA.
 
6. Ναπάλμ ανακυκλώθηκε σε καύσιμο


 
Η βόμβα Ναπάλμ – εμπρηστικό υγρό που χρησιμοποιήθηκε εκτεταμένα κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ – έγινε ένα απεχθές σύμβολο του τρόμου εκείνης της σύρραξης.  
 
Ωστόσο, ακολούθησε μια πιο ειρηνική μετατροπή της το 1998, όταν το απόθεμα σε ναπάλμ που είχε μείνει από εκείνη την περίοδο ανακυκλώθηκε σε μια βιομηχανία του Τέξας.
 
Οι ανακυκλωμένες ναπάλμ μετατράπηκαν σε βιομηχανικό καύσιμο για την παραγωγή τσιμέντου, ενώ τα κάνιστρα σε σκραπ.
 
Μια μακρινή κραυγή, από την εποχή που χρησιμοποιούνταν για να κάψουν χωριά και να αποτεφρώσουν τους κατοίκους τους.  
 
5. Τανκ μετατράπηκαν σε τρακτέρ


 
Οι αγρότες ενός Ουκρανικού χωριού είχαν την λαμπρή ιδέα να μετατρέψουν ένα μηχάνημα φτιαγμένο για πόλεμο σε ένα προορισμένο για τη γεωργία.
 
Το 2002 ένας αγροτικός συνεταιρισμός στη Τερνοπίλια αγόρασε ένα σοβιετικό τάνκ, το απάλλαξε από τα όπλα και του πρόσθεσε άροτρο.
 
Πέραν του να είναι ένα εργαλείο για την γεωργία, το τανκ χρησιμοποιείται κι ως εκχιονιστικό τον Χειμώνα.
 
Το success story των αγροτών ενέπνευσε το υπουργείο Άμυνας να δοκιμάσει το δικό του πρόγραμμα, το οποίο είχε μερικώς επιτυχία…
 
Οι υπεύθυνοι συνυπολόγισαν την μικρή κατανάλωση του τανκ και την έλλειψη κεφαλαίων για το πρόγραμμα. Ακόμη πάντως δεν έχουν εξοφλήσει την τοπική αμυντική βιομηχανία. 
 
4. Πυροβόλο που καταστρέφει χιονοστιβάδες

 
Συχνά βλέπουμε το πυροβόλο ως μια καλή μέθοδο για να σκοτώσουμε ανθρώπους και να καταστρέψουμε πόλεις. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι της Υπηρεσίας Δασών των ΗΠΑ έχουν, ειρωνικά, χρησιμοποιήσει τις καταστρεπτικές δυνατότητες του πυροβόλου για να σώσουν ζωές. Του έχουν δώσει τη μορφή «όπλου» για τον έλεγχο των χιονοστιβάδων: Διασπά τις μεγάλες, μη ελέγξιμες χιονοστιβάδες σε άλλες μικρότερες και ευκολότερα διαχειρίσιμες.
 
3. Παλιά πολεμικά αεροπλάνα που ανατινάζονται


 
Τι κάνεις όταν έχει 10 βομβαρδιστικά Β-52 που έχει αποσυρθεί; Τα ανατινάζεις, για την δημόσια ασφάλεια!
 
Το 1992 στις ΗΠΑ τοποθετήθηκαν βόμβες μέσα σε εγκαταλελειμμένα βομβαρδιστικά, με στόχο να καταλάβουν το πως οι εκρήξεις θα επηρεάσουν την άτρακτο και τον εξοπλισμό του.
 
2. Σιλό πυραύλων μετατρέπονται σε σπίτια.


 
Με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να μειώσουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο.
 
Ο περιορισμός οδήγησε στην αχρήστευση μιας σειράς υπόγειων σιλό που κάποτε στέγαζαν τους πυρηνικούς πυραύλους των ΗΠΑ. Κάποιοι πρωτοπόροι ιδιώτες έκτοτε μετέτρεψαν αυτές τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε πολύ άνετα σπίτια πολιτών.

1. Ρωσικά πυρηνικά όπλα παρέχουν ενέργεια στα αμερικανικά σπίτια


 
Πρόκειται για την επιτομή του θέματος που παρουσιάζουμε. Ρωσικοί πυρηνικοί πύραυλοι παρέχουν φως στα αμερικανικά σπίτια σχεδόν 20 χρόνια, λόγω του αμερικανορωσικού πρόγραμμα «μεγατόνοι σε μεγαβατόρες».
 
Η αμερικανική εταιρεία που ασχολείται με αυτή την ειρηνική προσπάθεια στον ιστότοπό της αναφέρει ότι στα 20 χρόνια που «τρέχει» το πρόγραμμα, τα πυρηνικά όπλα έχουν προσφέρει έως και το 10% του ηλεκτρικού ρεύματος των ΗΠΑ.
 
 πηγή: listverse.com
 
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10